Anasayfa

31-10-2016
İşkenceye Karşı Dünya Örgütü, Kaymakçı'nın sınır dışı edilmesini kınadı
İşkenceye Karşı Dünya Örgütü (World Organisation Against Torture - OMCT); Rodos, İstanköy ve Oniki Adalar Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kaymakçı'nın Yunanistan'dan sınır dışı edilmesini kınadı ve yasağın kaldırılmasını istedi.
31 Ekim 2016 Pazartesi

Örgüt ayrıca Yunanistan'dan, tüm azınlık hakları savunucularına yönelik taciz ve eylemlere son verilmesini talep etti.

İşkenceye Karşı Dünya Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'daki azınlık hakları savunucularına yönelik taciz ve eylemler ile Mustafa Kaymakçı'nın keyfi tutuklanması ve sınır dışı edilmesine atıfta bulunuldu.

19 - 22 Eylül tarihlerinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu öncülüğünde Batı Trakya'ya inceleme ziyaretinde bulunan dokuz kişilik bir heyetin, Gümülcine'den Evros iline giderken yabancı araçlar tarafından takip edildiği bildirilen açıklamada, heyetin bir benzinlikte durup sözkonusu araçların plakalarını fotoğraf çektikten sonra araçların hızla uzaklaştığı vurgulandı.

Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği'ni ziyaret eden inceleme heyetinin, buradaki Müslümanların polis tarafından korkutulmak amacıyla sürekli gözetim altında olduklarını bildirdiği ifade edildi.

MUSTAFA KAYMAKÇI'NIN GÖZALTINA ALINARAK SINIRDIŞI EDİLMESİ

OMCT'nin açıklamasında, 30 Ağustos tarihinde , Rodos, İstanköy ve Onikiadalar Türkleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kaymakçı'nın İstanköy'de gözaltına alındığı, kendisine giriş yasağından dolayı gözaltına alındığının söylendiği, ancak bunu kanıtlayan herhangi bir belge gösterilmediği vurgulandı.

Kaymakçı'nın bir gece karakolda gözaltında tutulduğu belirtilen açıklamada, kendisine sınır dışı edilmek istediğine ilişkin belge imzalatıldığı, imzalamaması durumunda hapis cezasına çarptırılacağının söylendiği dile getirildi. Kaymakçı'nın 31 Ağustos tarihinde de sınır dışı edilerek Bodrum'a gönderildiği belirtildi.

İşkenceye Karşı Dünya Örgütü'nün açıklamasında, Mustafa Kaymakçı'nın, küçük penceresi olan 30 metrekarelik bir odada 20 kişi ile kötü muamele olarak nitelendirilecek şartlarda gözaltında tutulduğunu dile getirildi.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA TACİZ EYLEMLERİNE SON VERİLMELİ İSTENDİ

OMCT, Yunanistan'da tüm azınlık hakları savunucularına yönelik taciz eylemlerine son verilmesini, 9 Aralık 1998'te BM Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi'ne uyulmasını ve genel olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Yunanistan tarafından onaylanan uluslararası ve bölgesel insan hakları belgeleri uyarınca insan hakları ve temel özgürlüklere saygının güvence altına alınması istedi.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı