Anasayfa

13-10-2025
Dedeağaç ve çevresi İstanbul’da tanıtıldı
Doğu Makedonya – Trakya (DMT) Eyaleti, kentin turizm potansiyelini tanıtmak ve Türkiye’den daha fazla ziyaretçi çekmek amacıyla İstanbul’da 10 Ekim Perşembe günü düzenlenen “Tourism Open Days” etkinliğine katıldı.
13 Ekim 2025 Pazartesi



Doğu Makedonya – Trakya (DMT) Eyaleti, kentin turizm potansiyelini tanıtmak ve Türkiye’den daha fazla ziyaretçi çekmek amacıyla İstanbul’da 10 Ekim Perşembe günü düzenlenen “Tourism Open Days” etkinliğine katıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TURSAB) ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda, DMT Eyaletini Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Panayiotis Arhontis temsil etti. Dedeağaç, Dimetoka ve Taşöz belediyelerinden temsilcilerin de katıldığı Yunan heyeti, Türk turizm profesyonelleri, acente temsilcileri ve seyahat blogger’larıyla bir araya gelerek bölgeyi tanıttı.

Yetkililer, Türkiye’nin bölge turizmi için stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Türk turistler özellikle Dedeağaç ve çevresini tercih ederken, sahil turizmi Kavala ve Thasos’a kadar uzanıyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenen B2B (iş dünyası) görüşmelerinde, Türk turizm sektörü temsilcileriyle yeni iş birlikleri ve ortak projeler için temaslarda bulunuldu.

Ziyaret, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde, Sismanoglio Megaroda verilen resmi akşam yemeğiyle sona erdi.




Haberler


Seçmenlerin yüzde 71’i hükümet değişikliği istiyor

Trump’ın İsrail Parlamentosu konuşmasında “Filistin’i tanıyın” protestosu

PST5 FC26 Futbol Turnuvası coşkuyla tamamlandı

Almanya Kelsterbach Belediye Başkanı Müftü Trampa’yı ziyaret etti

Soydaşlar Göynüklü’deki geleneksel mahya etkinliğine akın etti

Maronya-Şapçı Belediye Başkanı Atina’da temaslarda bulundu

Dedeağaç ve çevresi İstanbul’da tanıtıldı

Batı Trakya Türk Azınlığı eğitim haklarının uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Balios, Edirne Valisi Sezer’i ziyaret etti

İskeçe’de Filistin halkına destek yürüyüşü düzenlendi  

KKE’ye bağlı işçi sendikası Filistin’e dayanışma ziyareti düzenleyecek

Rodop ili hayvan besicileri tarım bakanının görevden alınmasını istiyor