Anasayfa


01-11-2016
SİRİZA Partisi KEERFA'nın ırkçılık karşıtı yürüyüşüne destek veriyor
SİRİZA İskeçe İl Örgütü ve partinin İskeçe milletvekilleri, 5 Kasım Cumartesi günü Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) tarafından İskeçe’de düzenlenen ırkçılık karşıtı yürüyüşe destek vereceğini açıkladı.
1 Kasım 2016 Salı

Irkçı Altın Şafak Partisi’nin İskeçe’deki bürosunun yeniden açılması nedeniyle Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi’nin (KEERFA) düzenlediği yürüyüşle ilgili olarak SİRİZA Partisi İskeçe İl Örgütü ve milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Stathis Yannakidis ve Grigoris Stoyannidis’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “6 Nisan 2013 yılında İskeçe’de (Xanthi) düzenlenen Faşizm ve Irkçılığa karşı büyük katılımlı yürüyüş sonrası Altın Şafak, İskeçe’deki (Xanthi) bürolarına ve ırkçı faaliyetlerine son vermiştir. Cumartesi 5 Kasım 2016 bu Faşist oluşum şehrimizde siyasi bürolarını tekrar açacaktır. Irkçılık ve Faşist Tehtide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) öncülüğünde ırkçılığa karşı protesto yürüyüşü düzenlenmektedir. İskeçe SYRİZA İl Örgütü ve milletvekilleri olarak bu demokratik yürüyüşü destekliyoruz.”

“DEMOKRATİK KURUMLAR DESTEK VERMELİ”

Yapılan yazılı açıklamada, tüm demokratik kuruluşların sözkonusu yürüyüşe destek vermesi istendi. Açıklama şöyle devam etti: “Önerimiz tüm demokratik güçlerin, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin azınlığın ve çoğunluğun katılacağı, faşizm ve ırkçılığın kınanması ve bundan sonra olası saldırıların engellenmesi. Tüm Halkımızla beraber 5 Kasım Cumartesi saat 17:00’de İskeçe şehir meydanını 2013’te yaptığımız gibi hep birlikte dolduralım ve birlikte faşizme ve ırkçılığa geçit vermeyelim.”


Haberler


Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

"Romeo ve Juliet" Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’