Anasayfa

13-10-2025
Seçmenlerin yüzde 71’i hükümet değişikliği istiyor
GPO kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan son anket, halkın büyük çoğunluğunun hükümet değişikliği istediğini ortaya koydu. Ankete göre katılımcıların yüzde 71,6’sı mevcut hükümetin yerini yeni bir yönetimin alması gerektiğini düşünüyor.
13 Ekim 2025 Pazartesi

GPO kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan son anket, halkın büyük çoğunluğunun hükümet değişikliği istediğini ortaya koydu. Ankete göre katılımcıların yüzde 71,6’sı mevcut hükümetin yerini yeni bir yönetimin alması gerektiğini düşünüyor.

Araştırma, vatandaşların yüzde 57,1’inin ülke koşullarının son altı yılda kötüleştiğini, yalnızca yüzde 25,2’sinin ise iyileşme yaşandığını düşündüğünü gösteriyor. Katılımcıların yüzde 26,4’ü mevcut hükümetin devamından yana.

YENİ SİYASİ HAREKET ARAYIŞI
Ankette ayrıca eski başbakanlar Aleksis Çipras ve Antonis Samaras’ın yeni parti kurma ihtimallerinin seçmen üzerindeki etkisi de incelendi. Katılımcıların yüzde 23,9’u, Çipras liderliğinde kurulacak yeni bir partinin muhalefetteki boşluğu doldurabileceğini belirtirken, bu oran Samaras için yüzde 19,8 olarak ölçüldü.

Seçmenlerin yüzde 20,2’si Çipras’ın partisinin “oy verilebilecek bir seçenek” olduğunu ifade ederken, Samaras için bu oran yüzde 8,6’da kaldı.

PARTİLERİN OY ORANLARI
Anket sonucuna göre mevcut partilerin oy oranları şöyle:

Yeni Demokrasi Partisi (YDP): %24,4

PASOK: %13,2

Yunan Çözümü: %9,9

Özgürlük Rotası: %7,5

KKE: %7,5

SİRİZA: %4,6

Mantığın Sesi: %2,7

Demokrasi Hareketi: %2,4

MeRA25: %2,1

Yeni Sol: %1,5

“Diğer partiler” seçeneğini tercih edenlerin oranı ise %7,4’e yükseldi.

Uzmanlar, anket sonuçlarının Yunanistan siyasetinde artan belirsizliğe ve yeni siyasi oluşumlara yönelik beklentinin güçlendiğine işaret ettiği değerlendirmesini yapıyor.

Haberler


Demircik köyü yakınlarında kurt sürüsü görüldü

Seçmenlerin yüzde 71’i hükümet değişikliği istiyor

Trump’ın İsrail Parlamentosu konuşmasında “Filistin’i tanıyın” protestosu

PST5 FC26 Futbol Turnuvası coşkuyla tamamlandı

Almanya Kelsterbach Belediye Başkanı Müftü Trampa’yı ziyaret etti

Soydaşlar Göynüklü’deki geleneksel mahya etkinliğine akın etti

Maronya-Şapçı Belediye Başkanı Atina’da temaslarda bulundu

Dedeağaç ve çevresi İstanbul’da tanıtıldı

Batı Trakya Türk Azınlığı eğitim haklarının uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Balios, Edirne Valisi Sezer’i ziyaret etti

İskeçe’de Filistin halkına destek yürüyüşü düzenlendi  

KKE’ye bağlı işçi sendikası Filistin’e dayanışma ziyareti düzenleyecek