Anasayfa

17-10-2025
Gümülcine Belediyesi Brüksel’de “Herkes İçin Şehir” projesini tanıttı
Gümülcine Belediyesi, 13–15 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de düzenlenen Avrupa Bölgeler ve Kentler Haftası’na (EU Regions Week) katıldı.
17 Ekim 2025 Cuma

Gümülcine Belediyesi, 13–15 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de düzenlenen Avrupa Bölgeler ve Kentler Haftası’na (EU Regions Week) katıldı.

Belediye adına Temizlik ve Geri Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kimon Lehudis başkanlığındaki heyet, Gümülcine’nin ödüllü projesi “Gümülcine, Herkes İçin Şehir” (Komotini, City for All) projesini tanıttı. Sunum, 15 Ekim Çarşamba günü Avrupa Bölgeler Komitesinde (European Committee of the Regions) düzenlenen, erişilebilirlik ve sosyal uyum temalı oturumda gerçekleştirildi.

Gümülcine Belediyesi, bu özel oturumda bağımsız bir sunumla yer alan tek Yunan belediyesi olarak dikkat çekti.

Ziyaret kapsamında, belediye heyeti Avrupa’daki engelli kuruluşları ve Avrupa Parlamentosu milletvekilleriyle bir dizi temaslar gerçekleştirdi. Heyet, AP milletvekilleri Kostas Arvanitis ile 13 Ekim Pazartesi günü, Elenora Meleti ile 14 Ekim Salı günü, Yannis Maniatis ile de 15 Ekim Çarşamba günü Yannis Maniatis ile bir araya geldi.

Ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Lehudis, Doğu Makedonya ve Trakya Eyaletinin düzenlediği “Avrupa Birliği’nin Sınır Bölgelerinde Önleme, Hazırlık ve Koruma” başlıklı oturuma da katıldı.

Yetkililer, görüşmelerin gelecekteki ortak projelere zemin hazırladığını ve Gümülcine’nin “kapsayıcı şehir modeli” olarak Avrupa çapında görünürlüğünün artacağını belirtti.

Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi