Anasayfa

18-10-2025
Seçmenin önceliği günlük yaşamın iyileştirilmesi
Araştırma şirketi MRB tarafından gerçekleştirilen ve OPEN TV kanalında açıklanan son anket, Yunanistan’daki siyasi dengelere ve seçmen beklentilerine dair dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
18 Ekim 2025 Cumartesi

Araştırma şirketi MRB tarafından gerçekleştirilen ve OPEN TV kanalında açıklanan son anket, Yunanistan’daki siyasi dengelere ve seçmen beklentilerine dair dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.

YENİ DEMOKRASİ BİRİNCİ, PASOK İKİNCİ
Oy verme niyetine göre Yeni Demokrasi yüzde 21,5 ile birinci sırada yer aldı. Onu yüzde 10,6 ile PASOK ve yüzde 9,3 ile Yunan Çözümü partisi takip ediyor.

Dördüncü sırada ise yüzde 7,2 ile Özgürlük Seyri, beşinci sırada yüzde 6,6 ile KKE, altıncı sırada ise yüzde 3,3 ile SİRİZA bulunuyor.

SEÇMENİN ÖNCELİĞİ GÜNLÜK YAŞAMIN İYİLEŞTİRİLMESİ
Katılımcıların oy tercihinde belirleyici unsur olarak günlük yaşam koşullarının iyileştirilmesi öne çıktı.

Ankete göre, seçmenlerin yüzde 48,9’u “somut icraat” beklerken, yüzde 47,2’si “siyasi ahlakta değişim” talep ediyor.

ÇİPRAS PARTİSİNDEN BEKLENTİLER
Katılımcılara, “Çipras’ın kuracağı partinin neden oy alabileceği” sorulduğunda, katılımcıların yüzde 28’i “hayatında somut sonuçlar görmek”, yüzde 19,9’u “adalet” ve yüzde 17,7’si “Çipras’a olan güvenleri” nedeniyle oy verebileceğini belirtiyor.

Vatandaşların eski başbakandan beklentileri arasında özeleştiri ve gelecek vizyonu öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 43,5’i, 2015–2019 dönemindeki “hatalar veya eksiklikler” için özeleştiri beklerken, yüzde 40,8’i “ülkenin yönetimine dair somut çözüm önerileri” talep ediyor.

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı