Anasayfa

21-10-2025
Gümülcine Belediyesinden öğrencilere geri dönüşüm yarışması
Gümülcine Belediyesi, çevre bilincini güçlendirmek ve geri dönüşüm kültürünü küçük yaşlardan itibaren yaygınlaştırmak amacıyla okullar arası geleneksel yarışmasını bu yıl da sürdürüyor.
21 Ekim 2025 Salı

Gümülcine Belediyesi, çevre bilincini güçlendirmek ve geri dönüşüm kültürünü küçük yaşlardan itibaren yaygınlaştırmak amacıyla okullar arası geleneksel yarışmasını bu yıl da sürdürüyor. Belediyenin öncülüğünde düzenlenen “Hadi Geri Dönüşüme” adlı geri dönüşüm yarışması, bu yıl yedinci kez gerçekleştirilecek.

Etkinlik, Rodop İlköğretim ve Ortaöğretim Müdürlükleri ile East–West Greece iş birliğiyle, belediyenin çevre platformu Followgreen kapsamında uygulanacak.

Kampanya çerçevesinde yarışmaya katılan her okula geri dönüşüm için özel kutular yerleştirilecek. Öğrenciler kâğıt, plastik, alüminyum, giysi–ayakkabı, kızartma yağı ve pilleri ayrı ayrı toplayarak puan kazanacak. Veliler de evlerinden getirdikleri geri dönüştürülebilir malzemeleri okullara bağışlayarak çocuklara destek olabilecek.

Gümülcine Belediyesi, eğitim yılı sonunda en çok geri dönüştürülebilir malzeme toplayan okulları özel bir törenle ödüllendirecek.

Yeni dönem yarışmasının açılışı, 23 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de Gümülcine 9. İlkokulunda yapılacak.

Belediye yetkilileri, hedeflerinin geri dönüşümün yalnızca bir kampanya değil, yaşam biçimi haline gelmesi olduğunu vurguladı.

Haberler


Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı