Anasayfa


05-05-2015
Kurcalı Derneği sağlık konferası düzenledi
Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği 29 Nisan Çarşamba günü ‘Ruh sağlığımız ve biz’ konulu bir sağlık konferansı düzenledi.
5 Mayıs 2015 Salı

Konferansa Türkiye’den Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ercan Abay ve Yrd.Doç. Mehmet Bülent Sönmez ile Rodop İli Bağımlılığa Karşı Önlem Alma ve Psikososyal Destek Alma Merkezi'nden Uzman Psikolog Şerike Şerif konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta, “İntiharları Önlemek Küresel Bir Zorunluluk” başlığı altında intihar, “Önemli Bir Halk Sağlığı Sorunu: Depresyon” başlığı altında deresyon, “Çocuklarda ve Yetişkinlerde Bağımlılık Türleri ve Nedenleri Bağımlılığı Önleme ve Müdahale Yaklaşımları” başlığı atında ise bağımlılık konusu işlendi.

Konferansa, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, eyalet meclis üyeleri Önder Mümin ve Ahmet İbram, Gümülcine ve Kozlukebir Belediyeleri meclis üyeleri, Rodop – Meriç illeri S.Ö.P.A Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Mehmet Şerif, Aşağıköy Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Ferdi Bozali, Şapçı ve Harmanlık derneklerinin kadın kolları ile Kurcalı'dan ve Gümülcine'den çok sayıda bayan katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dilek Osman yaptı. Bir kadın derneği olarak toplumu toplum yapan bireylerin ruh sağlıklarının en az beden sağlıkları kadar yakından ilgilenilmesi ve üzerinde konuşulması gerektiğinin altını çizen Osman, uzmanlarca bilgi verilmesi gereken bir konu olduğu düşüncesi ile yola çıkarak bu konferansı düzenlediklerini belirtti.

İnsanların genelede depresyon, intihar, bağımlılıklar gibi konularda birbiriyle yüksek sesle konuşmaya çekindiklerini ancak yaşanılan toplumda dile getirilse de getirilmese de bir gerçeklik olarak bu sağlık sorunlarıyla pek çoğumuzun yüzyüze geldiğini ifade eden Osman, erken ve doğru teşhisin, uzman görüşünün ve kontrolünün tedavi sürecindeki önemine vurgu yaparak bu sebeple bu ve benzeri konferanslarla bu konularda farkındalık yaratmanın, kendilerinde bu tür eğilimler ve rahatsızlıklar hisseden kişilerin doğru kanalize olabilmesi için önemine değindi.

Selamlama konuşmalarının ardından sunumlarını gerçekleştiren uzman konuşmacılar, karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen soru cevap kısmında ise dinleyicilerden gelen sorulara da cevap verdiler.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi