Anasayfa

27-10-2025
Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) üyesi öğrenciler, 22–25 Ekim tarihleri arasında Atina’ya eğitim gezisi gerçekleştirdi.
27 Ekim 2025 Pazartesi



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) üyesi öğrenciler, 22–25 Ekim tarihleri arasında Atina’ya eğitim gezisi gerçekleştirdi.

GAT’ın Hukukçular Grubu üyelerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler, tarih ve sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrencilerden oluşan ekip, program kapsamında önce Akropolis Müzesini ve Parthenon Tapınağını görme fırsatı buldu.

Öğrenciler daha sonra Yunan Parlamentosunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rodop Milletvekili Özgür Ferhat ile bir araya gelen gençler, meclisin bir oturumunu izleme olanağı buldu. Ayrıca Meclis Başkanı Nikitas Kaklamanis ile tanışarak kendisine hediyelerini takdim ettiler. Rehber eşliğinde meclis binasını gezen öğrenciler, yapının tarihi ve işleyişi hakkında bilgi aldılar.

Eğitim gezisi kapsamında Batı Trakyalı öğrenciler, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine de nezaket ziyaretinde bulundular. Büyükelçi Çağatay Erciyes ve Müsteşar Sadık Tabar ile yapılan görüşmede, Batı Trakya’nın bölgedeki barış için önemi, Türk Azınlığın hakları ve gençlerin bölge geleceğindeki rolü vurgulandı.

Ardından öğrenciler, Pire’deki Türk Askeri Şehitliğini ziyaret ederek Balkan, Birinci Dünya ve İstiklal Savaşları’nda hayatını kaybeden askerleri rahmet ve minnetle andılar.

Gezinin son durağında, öğrenciler Atina’nın Monastiraki ve Plaka bölgelerinde yer alan, Osmanlı döneminden kalma ve günümüzde müze olarak halka açık olan Cizderiyeli Mustafa Ağa ile Fethiye camilerini ziyaret ettiler.

GAT üyesi katılımcılar, eğitim gezisine katkı sunan herkese teşekkürlerini ilettiler.


Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi