Anasayfa

28-10-2025
’OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı
28 Ekim 1940’ta İtalyan ordusunun teslim olma çağrılarına "Ohi" (Hayır) yanıtının verildiği tarihin yıl dönümü, ülke genelinde törenlerle kutlandı. Bu çerçevede Batı Trakya’da da törenler yapıldı.
28 Ekim 2025 Salı



28 Ekim 1940’ta İtalyan ordusunun teslim olma çağrılarına "Ohi" (Hayır) yanıtının verildiği tarihin yıl dönümü, ülke genelinde törenlerle kutlandı. Bu çerçevede Batı Trakya’da da törenler yapıldı.

Ülke genelinde bugün (28 Ekim Salı) gerçekleşen törenlerde öğrenciler ve askeri birlikler resmi geçit yaptı.

Gümülcine’deki kutlamalar, şehir meydanındaki Kılıç Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende hükümeti Kamu Düzeni Bakanlığı Genel Sekreteri Aristos Perris temsil etti. Etkinliğe Rodop ili milletvekilleri, Eyalet Başkan Yardımcısı Emanuil Tapaças,Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Gümülcine Belediye Başkanı Yanis Garanis, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve diğer yetkililer katıldı.

İskeçe’deki törende ise hükümeti Kalkınma Bakanlığı Genel Sekreteri Sotiris Anagnostopulos temsil etti. Törene milletvekilleri, belediye başkanları, yerel yöneticiler ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kutlamalar kapsamında öğrenciler, dernekler ve askeri birlikler resmi geçit töreninde yer aldı. Gümülcine’de düzenlenen geçit törenine Türk azınlık ilkokulları, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu - Lisesi ve Hayriye Medresesi öğrencileri de katıldı.

İskeçe’deki geçit töreninde de İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu, İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencileri ile Medrese öğrencileri yer aldı.


Haberler


Azınlık eğitimi temsilcileri konuşuyor: “Kapılar bize kapalı, haklarımız gasbediliyor”

Celal Bayar Azınlık Lisesinde “Öğrenci Pazarı” etkinliği

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği eski Başkanı Sami Toraman vefat etti

’OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet

Birlikte yaşamanın etik dili nasıl kurulabilir?