Anasayfa

29-10-2025
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Cumhuriyet’in 102. yılı nedeniyle 29 Ekim Çarşamba akşamı Rodop iline bağlı Yassıköy’deki Astrea Salonunda resepsiyon düzenledi. Cumhuriyet Bayramı kutlamasına Batı Trakya’nın dört bir yanından yoğun katılım oldu.
29 Ekim 2025 Çarşamba



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Cumhuriyet’in 102. yılı nedeniyle 29 Ekim Çarşamba akşamı Rodop iline bağlı Yassıköy’deki Astrea Salonunda resepsiyon düzenledi. Cumhuriyet Bayramı kutlamasına Batı Trakya’nın dört bir yanından yoğun katılım oldu.

Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, salona gelen misafirleri girişte karşıladı ve tebrikleri kabul etti.

Tören, Türkiye ve Yunanistan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal bir konuşma yaptı.

Aykut Ünal konuşmasında Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi değil, bir medeniyet projesi olduğunu vurguladı.

Ünal, “Cumhuriyet, kelimelere sığmayacak kadar derin, yüreklere sığmayacak kadar anlamlı bir kavram.

Cumhuriyet, bir milletin kendi kaderine sahip çıkma iradesidir.

Cumhuriyet aklın, bilimin ve vicdanın rehberliğinde özgürce yaşamanın adıdır.

Cumhuriyet, susturulmuş bir milletin, yeniden haykırmaya başladığı gündür.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti bir “aydınlanma devrimi ve insanlık ülküsü” olarak tasarladığını belirten Ünal, “Ona göre Cumhuriyet, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesillerin eseriydi.Kadının ve erkeğin yan yana, omuz omuza, aynı hedefe yürüyebilmesiydi.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhuriyet’in gelecek kuşaklara taşınması gerektiğini vurgulayan Başkonsolos Ünal, “Cumhuriyet yalnızca geçmişin değil, geleceğin de ışığıdır.Biz o ışığın aydınlığında yürüyeceğiz.Ve o ışık hiç sönmeyecekçünkü biz, onu her nefesimizle koruyacağız.” dedi.

Atatürk, silah ve mücadele arkadaşları ile tüm şehit ve gazileri rahmetle andığını ifade eden Ünal, Türk-Yunan dostluğuna da dikkat çekti.

Ünal, “Türk-Yunan dostluğu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, her bir Türk ferdine bıraktığı bir mirastır.Bu mirasın korunması için de üzerimize düşeni yapmaya; konuşmaya, dinlemeye, işbirliğine hazırız.” diye konuştu.

Batı Trakya’daki soydaşlara da seslenen Ünal, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ahiren belirttiği gibi, hiç şüphesiz ki sizler, Yunanistan için bir zenginliksiniz.İki ülke arasında çok değerli bir köprüsünüz.Dileğimiz, kendi kimliğinizi muhafaza ederek, huzurlu ve refah içinde yaşamanızdır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Ardından Aykut Ünal, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı sebebiyle gönderdiği mesajı okudu.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Maronya – Şapçı Belediye Başkanı Apostolos İoannu, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Türk azınlık dernekleri başkan ve yöneticileri, yerel yöneticiler, öğretmenler, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor

Patra’da İsrailli turist gemisine protesto

İskeçe Belediyesi, tarihi kapalı çarşı için halkın görüşünü bekliyor

ChatGPT’de ruh sağlığı sinyalleri

Gümülcine’de Mikis Theodorakis’e 100. yıl anma konseri

İskeçe’de vatandaşları “borç silme” vaadiyle kandırdılar

Başbakan Miçotakis koronavirüse yakalandı

Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik