Anasayfa

30-10-2025
Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”
İskeçe Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek, 9 Eylül 2025 tarihinde Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanlığına sunduğu “İskeçe Mizanlı Azınlık İlkokulunun Yeniden Faaliyete Geçirilmesi” konulu soru önergesine bakanlıktan gelen cevabı kamuoyuyla paylaştı.
30 Ekim 2025 Perşembe

İskeçe Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek, 9 Eylül 2025 tarihinde Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanlığına sunduğu “İskeçe Mizanlı Azınlık İlkokulunun Yeniden Faaliyete Geçirilmesi” konulu soru önergesine bakanlıktan gelen cevabı kamuoyuyla paylaştı.

Milletvekili Zeybek’in siyasi bürosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığın yanıtı, azınlık toplumunun eğitim hakkını güvence altına almak yerine ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yaklaşımın yansımasıdır. Veliler tarafından yapılan başvurular bahaneler üretilerek reddedilmiş, çocukların kendi köylerinde okuma hakkı hiçe sayılmıştır.”

Milletvekili Zeybek konutyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu soruları yöneltti:
• Eğer dilekçeler hatalıydıysa, neden velilerden düzeltmeleri istenmedi?
• Neden eksikliklerin giderilmesi için makul bir süre tanınmadı?
• Neden “hatalı” denilen başvurular önce kabul edilip işleme alındı, ardından da geçersiz ilan edilerek okulun kapatılmasına dayanak yapıldı?”

Milletvekili Hüseyin Zeybek, bakanlığın iyi niyetle hareket etmediğini belirterek şunları dile getirdi: “Bütün bu çelişkiler, bakanlığın iyi niyetle hareket etmediğini açıkça göstermektedir. Amaç, azınlık çocuklarının azınlık okullarında eğitim görmesini engellemektir. Bu yaklaşım asla kabul edilemez. Eğitim hakkı demokratik bir haktır ve hiçbir bürokratik oyunla gasp edilemez.”

Zeybek açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Azınlığımız tarih boyunca bu tür haksızlıklara boyun eğmemiştir, bugün de eğmeyecek; haklı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Eğer gerçekten iyi niyet olsaydı, bugün İskeçe Mizanlı Azınlık İlkokulu yeniden açılmış olacaktı.”

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı