Anasayfa

31-10-2025
Son ankette YDP birinci, PASOK sabit, SİRİZA düşüşte
Yapılan son ankete göre, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) oy eğiliminde birinci sıradaki yerini koruyor.
31 Ekim 2025 Cuma

Yapılan son ankete göre, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) oy eğiliminde birinci sıradaki yerini koruyor.

İnterview şirketi tarafından yapılan ankette, ikinci sıradaki PASOK parti ise kayda değer bir yükseliş göstermiyor; buna karşın SİRİZA’da önemli bir oy düşüşü gözleniyor.

Oy verme niyeti araştırmasında YDP’nin oy oranı yüzde 23,8 olarak ölçüldü. PASOK ise ikinci sırada yer aldı. YDP ile PASOK arasında 13,3 puan fark bulunuyor.

Partilerin ankette aldığı oy oranı ile bir önceki ankette aldığı oy oranı şöyle:
• YDP: %23,8 (önceki %23,9)
• PASOK: %13,0 (önceki %13,2)
• Yunan Çözümü: %6,4 (önceki %7,5)
• KKE: %5,8 (önceki %6,1)
• Özgürlük Rotası: %5,4 (önceki %6,4)
• Demokrasi Hareketi: %4,0 — sabit.
• Mantığın Sesi: %4,0 (önceki %3,5)
• MeRA25: %3,5 (önceki %3,4)
• SYRIZA: %2,6 (önceki %4,4) — en büyük düşüşü yaşayan parti.
• Yeni Sol Partisi: %1,6 (önceki %2,0)
• Niki: %1,2 (önceki %1,0)
• “Diğer partiler”: %9,2 (önceki %6,7)
• Kararsız / cevap vermeyenler: %19,5 (önceki %17,9)

Ankete göre, seçmenler eğer sandıklardan tek başına iktidar çıkmazsa, bir koalisyon hükümetinden ziyade yeniden seçimleri tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 45’i yeniden seçimlerin yapılmasını isterken, yüzde 22’si Nea Dimokratia-PASOK iş birliğini destekliyor.

Öne çıkan diğer hükümet senaryoları arasında: PASOK-SİRİZA-Yeni Sol yüzde 9, YDP-Mantığın Sesi yüzde 7, PASOK-SİRİZA yüzde 3.

“Kime daha çok güveniyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlar ise şöyle: Önce “Hiçkimse” seçeneği yüzde 32,3 ile başta geliyor; ardından başbakanlığa en uygun aday olarak Kiriakos Mitsotakis yüzde 28,1 ile gösteriliyor.

Diğer isimler ise şöyle: Níkos Andrulakis yüzde 9,4, Zoi Konstantopulu yüzde 6,2, Kiriakos Velopulos yüzde 5,9, Dimitris Kuçumbas yüzde 4,8, Stefanos Kasselakis yüzde 4,4, Sokratis Famellos yüzde 3,2.

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor