Anasayfa

31-10-2025
“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”
Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, OPEKEPE’nin uydu izleme sistemi kaynaklı hataları nedeniyle Batı Trakya’daki çok sayıda üreticinin haksız biçimde tarımsal desteklerden dışlandığını belirterek konuyu meclis gündemine taşıyor.
31 Ekim 2025 Cuma

Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, OPEKEPE’nin uydu izleme sistemi kaynaklı hataları nedeniyle Batı Trakya’daki çok sayıda üreticinin haksız biçimde tarımsal desteklerden dışlandığını belirterek konuyu meclis gündemine taşıyor.

Ferhat, önümüzdeki hafta Tarım ve Gıda Bakanı’na sunacağı soru önergesiyle sorunun çözümü için acil önlemler talep edecek. Tarımsal Beyan Merkezleri (KYD) verilerine göre, bu yıl yapılan Tarım Beyannamesi başvurularının yüzde 80’inden fazlasında tarla verilerinde sorunlar tespit edildi. Hatalar nedeniyle, tarlasını ekip biçmiş ve hasadını tamamlamış üreticiler sistemde “ekim yapılmamış” olarak görünüyor.

Milletvekili Ferhat, tüm mağdur üreticilerin desteklerinin güvence altına alınmasını, sistem hatalarının giderilmesini ve sorumlulardan gerekli açıklamaların yapılmasını talep ediyor.

Ferhat konuyla ilgili açıklamasında, “Trakya’nın çiftçileri devletin teknik hatalarının kurbanı olamaz. OPEKEPE’nin monitoring sistemindeki yanlışlar yüzünden kimsenin emeği ve geliri heba edilmemelidir. Önümüzdeki hafta bu sorunu Meclis gündemine taşıyarak Tarım Bakanı’ndan net bir çözüm planı isteyeceğim. Trakya, adalet ve emeğine saygı bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

Reha Muhtar hayatını kaybetti

Hüseyin Zeybek: “Bağımsız milletvekili olarak İskeçe halkının çıkarlarını savunmaya devam edeceğim”

Efi Ahçioglu milletvekilliğinden istifa etti

16. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası için kayıtlar başladı

Rodop Eyalet Biriminden çocuklara özel yaz şenliği

Burhan Baran’dan hayvancılık kriziyle ilgili soru önergesi

Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor