Anasayfa

02-11-2016
AB Bakanı Ömer Çelik Batı Trakya Türk azınlık temsilcileriyle görüştü
Atina'yı ziyareti eden Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Batı Trakya Türk Azınlık temsilcileriyle görüştü.
2 Kasım 2016 Çarşamba



Bakan Çelik, sabah saatlerinde, ilk durağı olan Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Burada Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik tarafından karşılanan Çelik, büyükelçilikte temaslarda bulundu.

Çelik önce, Batı Trakya Türk azınlık mensubu SİRİZA milletvekilleri Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek ile bir araya geldi.

Daha sonra, Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftüleri İbrahim Şerif ve Ahmet Mete'yle görüşen Çelik, Batı Trakya Türklerinin sorunlarını dinledi. Görüşme bugün (2 Kasım Çarşamba günü) Atina'da gerçekleştirildi.

Görüşmeye geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik de katıldı.

Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "AB Bakanı sn Ömer Çelik ve Atina Büyükelçisi Halit Çevik beyfendilerle Batı Takya'yı konuştuk.Batı Trakya'ya selamlar var" ifadelerini kullandı.

Türkiye AB Bakanı Ömer Çelik son olarak İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu Başkanı Nikos Uzunoğlu ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Çelik ziyaretinin ikinci gününde Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve AB’den Sorumlu Bakan Vekili Nikos Ksidakis ile görüşecek.

Haberler


Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi

IEA Başkanı Birol’dan uyarı: Avrupa’nın jet yakıtı 6 hafta yeter

AB Komisyonu: Yunan polisinin geri itmelerde maskeli göçmenleri kullandığı iddiaları soruşturulmalı

Zeybek: İtfaiyede personel yetersizliği ciddi risk oluşturuyor

Batı Trakya Türk kurumlarından Türkiye’deki okul saldırılarına taziye

BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin hayatını kaybetti

Necmettin Kahya: “Yolun sahibi devlet değil, canlardır”

Batı Trakya Türklerinin sorunları TRT World’de: “Lozan’a İhanet”