Anasayfa

04-11-2025
Gümülcine’de evcil hayvan denetimleri başlıyor
Gümülcine Belediyesi, şehirdeki evcil hayvanların refahını sağlamak amacıyla yeni bir denetim süreci başlatıyor. Belediye, Gümülcine Polis Merkezi ile birlikte hayvan sahiplerinin yasal sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini kontrol edecek.
4 Kasım 2025 Salı

Gümülcine Belediyesi, şehirdeki evcil hayvanların refahını sağlamak amacıyla yeni bir denetim süreci başlatıyor. Belediye, Gümülcine Polis Merkezi ile birlikte hayvan sahiplerinin yasal sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini kontrol edecek.

21 Ekim Salı günü belediye ile polis yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, hayvan refahı yasası (4830/2021) çerçevesinde denetimlerin kapsamı belirlendi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Kimon Lehudis, Temizlik ve Geri Dönüşüm Dairesi Müdürü Nikos Stergiadis, sokak hayvanları toplama sorumlusu Theofilos Panotas ile Gümülcine Polis Merkezi yöneticileri katıldı.

Toplantıda alınan karara göre, karma bir denetim ekibi oluşturulacak. Bu ekip, belediye veterineriyle birlikte şehir merkezi ve köylerde dolaşarak evcil hayvanların mikroçipli, aşılı ve kayıtlı olup olmadığını denetleyecek. Yeni yıldan itibaren kısırlaştırma kontrolleri de yapılacak.

İki kurum arasında ayrıca şu konularda iş birliği yapılması kararlaştırıldı:

- Hayvan sahiplerinin yasal yükümlülükleri hakkında bilgilendirme kampanyası (afiş, broşür, sosyal medya paylaşımları),

- Okullarda eğitim programları düzenlenmesi,

- Vatandaşları mevcut yasal çerçeve hakkında bilgilendirmek amacıyla seminer organize edilmesi.

Gümülcine Belediyesi, vatandaşlara evcil hayvanların refahına ilişkin yasalara uymaları çağrısında bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, “Evcil bir hayvana sahip olmak, sevgi kadar sorumluluk da gerektirir. Hayvan sahipleri, yasal yükümlülükleri çerçevesinde denetlenecektir.” ifadelerine yer verildi.

Haberler


Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anılacak

Hafta sonu yağış geliyor

Selanik’teki Atatürk Evi 10 Kasım’a hazır

Yeni kimliklerde randevu krizi

GTGB’de ‘Yaratıcı Çocuk’ etkinliği

ABTTF’den Yunanistan’a “çifte standart” tepkisi

Danışma Kurulu heyeti YTB Başkanı Turus’u ziyaret etti

Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Su kaynakları tehlikede: Profesör Hacibiros’tan kritik uyarı

K.E.D.E.’den Kozlukebir Belediyesine itfaiye aracı bağışı

Sinikova – Sünnetçiköy yolu için imza kampanyası

Sağlık sektörü ayakta: Doktorlar 48 saat iş bırakıyor