Anasayfa

10-11-2025
“Yaratıcı Avrupa” programı Gümülcine’de tanıtılacak
Kültür Bakanlığına bağlı Yaratıcı Avrupa Yunanistan Ofisi, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti iş birliğiyle “Yerel Toplumlar ve Kültür – Yaratıcı Avrupa Programı” başlıklı bilgilendirme etkinliği düzenliyor.
10 Kasım 2025 Pazartesi

Kültür Bakanlığına bağlı Yaratıcı Avrupa Yunanistan Ofisi, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti iş birliğiyle “Yerel Toplumlar ve Kültür – Yaratıcı Avrupa Programı” başlıklı bilgilendirme etkinliği düzenliyor.

Etkinlik, 19 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de, Gümülcine’de eski valilik binasındaki “Yorgos Pavlidis” toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Ekonomi, Kültür ve Gönüllülükten Sorumlu Başkan Yardımcısı Fani Baharidu ile Yaratıcı Avrupa Yunanistan Ofisi temsilcileri konuşma yapacak.

Ayrıca Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Emmanuil Tapacas da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirecek.

Etkinliğin amacı, bölgedeki kültürel kurumlar ve kültürle ilgilenen yurttaşların, Avrupa Komisyonunun kültür ve yaratıcı sektörler için sağladığı “Yaratıcı Avrupa” programı kapsamında sunulan mali destek olanakları hakkında bilgilendirilmesi.

Program, Avrupa çapında kültür ve yaratıcı sektörlere yönelik tek finansman programı olma özelliği taşıyor.

Toplantıda ayrıca, uluslararası iş birliği projeleri, bireysel hareketlilik programı (Culture Moves Europe) ve önceki yıllarda desteklenen başarılı uygulama örnekleri de tanıtılacak.

Haberler


İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet olayı

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kaza sonrası Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret