Anasayfa

13-11-2025
Meriç’e yerleşim programı sınıfta kaldı: Yalnızca iki kişi hak kazandı
Meriç bölgesindeki nüfusu arttırmaya yönelik proje hayal kırıklığı ile sonuçlandı.
13 Kasım 2025 Perşembe

Meriç bölgesindeki nüfusu arttırmaya yönelik proje hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

31 Temmuz’dan bu yana 600 kişinin başvurduğu Meriç yerleşim programında yalnızca iki başvuru uygun bulundu. Sosyal Uyum ve Aile Bakanı Domna Mihailidu, geri kalan başvuruların eksik ya da hatalı olduğunu, bazılarının ise zaten bölgede yaşayan kişilerden geldiğini açıkladı.

Sosyal Uyum ve Aile Bakanı Domna Mihailidu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Meriç bölgesine taşınmak isteyenler için yürütülen yerleşim teşvik programında başvuru sayısının yüksek olmasına rağmen sonuçların hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Mihailidu, “600 başvurudan yalnızca ikisi gerekli koşulları karşıladı” dedi.

Söz konusu program, Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından 3 Ekim 2024 tarihinde Kumçiftliği Belediyesi Kültür Merkezi’nde duyurulmuştu. Program kapsamında, Sofulu, Dimetoka ve Kumçiftliği gibi bölgelere taşınıp çalışmak isteyenlere 10.000 euroya kadar teşvik verilmesi planlanıyordu.

Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması