Anasayfa

17-11-2025
Geleneksel “Babalar Kurbanı” yapıldı
Meriç iline bağlı Babalar köyünde düzenlenen geleneksel “Babalar Kurbanı”, bu yıl 16 Kasım Pazar günü geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
17 Kasım 2025 Pazartesi



Meriç iline bağlı Babalar köyünde düzenlenen geleneksel “Babalar Kurbanı”, bu yıl 16 Kasım Pazar günü geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Komşu köylerden çok sayıda soydaşın yer aldığı etkinlik kapsamında katılımcılara yöre halkı tarafından hazırlanan “Bakırlama” ve tatlılar ikram edildi.

Etkinlik sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif şu ifadeleri kullandı: “Bugün 16 Kasım 2025, Meriç ili Babalar köyü kurbanına katıldık. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte yörenin geleneksel lezzetleriyle karşılandık. Bizleri bu güzel etkinliğe davet eden kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şöyle denildi: “Meriç/Babalar’da düzenlenen kurban etkinliğinde soydaşlarımızla bir araya geldik. Davetleri ve emekleri için teşekkür ederiz.”

Etkinliğe Türkiyenin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kahya, Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı, Seyyid Ali Sultan Dergahı Dedeleri Ahmet Paşa ve Apti Pencal, eski SEÇEK ağalarından Ali Koç, SEÇEK derneği eski başkanlarından Hasan Bekirusta, Sofulu Belediyesi meclis üyesi Mehmet Çilingir, yerel yöneticiler ve bölge halkı katıldı.

Haberler


Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı