24-11-2025
İskeçe Türk azınlık okullarından satranç turnuvalarında yeni başarı
İskeçe Türk Azınlık İlkokulu ve İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencileri, 22–23 Kasım tarihlerinde düzenlenen İskeçe ili Okullar Arası Satranç Turnuvasında önemli dereceler elde etti. İlkokullar arası yarışmada Alperen Şargo birinci olurken, ortaokullar arasındaki yarışmada ise Halil Kaan Telatoğlu ikincilik elde etti.

İskeçe Türk Azınlık İlkokulu ve İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencileri, 22–23 Kasım tarihlerinde düzenlenen İskeçe İli Okullar Arası Satranç Turnuvasında önemli dereceler elde etti. İlkokullar arası yarışmada Alperen Şargo birinci olurken, ortaokullar arasındaki yarışmada Halil Kaan Telatoğlu ikincilik elde etti.
Öğretmenleri Nurgül Durmaz Aydemir’in yönetimindeki İskeçe Türk Azınlık İlkokulu öğrencileri, 23 Kasım Pazar günü, İskeçe Filipos Amiridis Kapalı Spor Salonunda yapılan okullar arası satranç turnuvasında mücadele etti. Yedi tur üzerinden gerçekleşen yarışmada İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Alperen Şargo, ferdi kategoride tüm turları kazanarak birinciliği elde etti ve kupanın sahibi oldu. Aynı okuldan ikinci sınıf öğrencisi Hasan Talha Dudo ise dördüncü olarak önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak eyalet geneli turnuvada İskeçe ilini temsil etme hakkı kazandı.
İskeçe Türk Azınlık İlkokulundan yarışmalara Umut Mustafa İmam, Aras Kıyıcı, İbrahim Çil, Efe Asaf İmamoğlu ve Furkan Ahmet Hacıimam da katıldı. Okulun Aile Birliği ve Encümen Heyeti, gösterdikleri başarıdan dolayı turnuvaya katılan tüm öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri kutladı.
22 Kasım Cumartesi günü ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilen yarışmalarda ise İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu 3. sınıf öğrencisi Halil Kaan Telatoğlu ferdi kategoride ikincilik kazandı. Halil Kaan’ın yanı sıra Hasibe Elif Osmanoğlu, Ravza Giritli, Erva Rana İmamoğlu, Mehmet Ege Mümin ve Hasan Hacıimam da okulu temsil etti. Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği, derece alan ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek katkı sunan öğretmenlere teşekkür etti.
Okulun satranç takımı, geçen hafta gerçekleştirilen takım müsabakasında da ikinci olmuştu.
İskeçe Türk Azınlığı öğrencilerinin elde ettiği bu başarılar, hem okullarda hem de toplumda sevinçle karşılandı.