Anasayfa

03-12-2025
Yerel yöneticilerden çiftçi eylemine destek
Rodop ilinde yerel yöneticiler, devam eden çiftçi eylemleri çerçevesinde Gümülcine’deki barikat noktasını ziyaret ederek çiftçilere destek verdi.
3 Aralık 2025 Çarşamba

Rodop ilinde yerel yöneticiler, devam eden çiftçi eylemleri çerçevesinde Gümülcine’deki barikat noktasını ziyaret ederek çiftçilere destek verdi.

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Meclis Üyesi ve Tarım - Dağlık Bölgeden Sorumlu Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet Osman Pehlivan ile Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, bugün sabah saatlerinde çiftçilerin Egnatia Otoyolu üzerindeki eylem noktasına giderek üreticilerle bir araya geldi. Yerel yöneticiler, çiftçilere mücadelelerinde destek verdiklerini belirterek başarı dileklerini iletti.

Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, çiftçi eylemi ve gerçekleştirdikleri destek ziyaretiyle ilglili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin dört bir yanında toprağı emekle yoğuran, alın teriyle üretimin yükünü omuzlayan çiftçilerimiz bugün hak ettikleri değeri görememenin burukluğunu yaşıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan zorlu mesailerine rağmen, ‘çalışıyoruz ama kazanan biz değiliz’ diyorlar. Tarlada, bağda, bahçede ortaya koydukları çaba; artan maliyetler, düşük alım fiyatları ve belirsizlikler arasında eriyip gidiyor.

Oysa çiftçilerimizin emeği, soframızdaki her lokmanın temelidir. Onlar üretmezse şehirler nefessiz kalır, toprak susar, bereket azalır. Bu yüzden bugün, yalnızca bir meslek grubunun değil, hepimizin ortak geleceğinin sesini duymak için yanlarında olmak gerekiyordu. Onların talepleri, sadece kendi geçim mücadeleleri değil; sürdürülebilir bir üretim düzeninin, güçlü bir tarımın ve güvenli bir geleceğin sesidir.

Biz de bu nedenle, hak arayışlarında yanlarında durduk. Çünkü çiftçimizin emeğine sahip çıkmak, ülkemizin yarınlarına sahip çıkmaktır. Bugün bir kez daha gördük ki dayanışma büyütür, omuz omuza durmak güç verir. Dileğimiz, toprağın sesine kulak verilen, üretimin değer bulduğu, çiftçimizin umutla yarına baktığı bir ülke.”

Haberler


Kuruçay Köprüsü yaklaşık 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açılıyor

Sigortasız araç cezalarına yapay zekâ incelemesi

Gümülcine ve İskeçe’de halk pazarlarının günü değişiyor

Kırköy’de 3. Ova Yağlı Güreş Festivali bugün düzenleniyor

Rodop ilinde yangın riski yüksek: Bazı bölgelere giriş yasaklandı

19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı

Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’yi kapsayan turizm planına tepki

Trakya Üniversitesi Batı Trakya’da öğrencilere tanıtıldı

Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”