Anasayfa

04-12-2025
Çiftçi eylemi nedeniyle İpsala’dan geçemeyen tırlar Kapıkule ve Hamzabeyli’ye yöneldi
Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı’nın çiftçi eylemleri nedeniyle ağır vasıtaların geçişine kapatılması sebebiyle İpsala Sınır Kapısı’ndan geçiş yapamayan tır şoförleri Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına yöneldi.
4 Aralık 2025 Perşembe

Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı’nın çiftçi eylemleri nedeniyle ağır vasıtaların geçişine kapatılması sebebiyle İpsala Sınır Kapısı’ndan geçiş yapamayan tır şoförleri Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına yöneldi.

İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek üzere İpsala Sınır Kapısı’na giden Türk tır şoförleri, Yunanistan’ın Bahçeköy Sınır Kapısı’nda iki gündür süren çiftçi eylemleri nedeniyle Türkiye’den çıkış yapamıyor.

Yüklerini bir an önce adreslerine teslim etmek isteyen tır şoförleri Edirne’de tır geçişlerinin sağlandığı diğer sınır kapılarına yöneldi.

Tır şoförü Sefa Ala, gazetecilere, mağduriyet yaşamamak için Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçmeyi tercih ettiğini söyledi.

Avusturya’ya bisküvi taşıdığını belirten Ala, "Normal şartlarda İpsala Sınır Kapısı’ndan çıkış yapıp Avusturya’ya gidiyordum. Ama Yunanistan tarafında çiftçiler eylem yaptığı için bölgedeki sınır kapılarından geçiş yapılamıyor. O yüzden Kapıkule’ye geldim." ifadelerini kullandı.

Bir başka tır şoförü Süleyman Akyüz ise Hollanda’ya balık götürdüğünü dile getirdi. Ürünlerin bozulmaması için bekleme yapmadan geçiş yapması gerektiğini ifade eden Akyüz, "Yunan çiftçilerin eylemi nedeniyle İpsala’dan geçiş yok. Ondan dolayı Kapıkule’ye geldik, buradan geçiş yapıp ürünleri teslim etmeye çalışacağız." dedi.

Hollanda’ya yük taşıyan Mervan Oral da Yunan çiftçilerin eyleminin tır şoförlerini mağdur ettiğini kaydetti.

Foto: AA


Haberler


Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü

Işık Sadık Ahmet, TBMM’deki 15 Temmuz anma törenine katıldı

İskeçe Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programı

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz doğduğu köyde anıldı