Anasayfa

08-11-2016
İskeçe "Irkçılığa Hayır" dedi...
İskeçe'de düzenlenen ırkçılık karşıtı gösteri yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
8 Kasım 2016 Salı

Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) tarafından düzenlenen yürüyüş, 5 Kasım Cumartesi akşamı yapıldı. Yürüyüşe bazı siyasi partilerle çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Irkçı Altın Şafak Partisi'nin İskeçe'de yeni bürosunun açılışı nedeniyle gerçekleştirilen gösteriye çok sayıda Batı Trakya Türkü de katıldı. iskeçe şehir meydanından başlayan ırkçılık karşıtı eyleme, SİRİZA Partisi İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Stathis Yannakidis, Grigoris Stoyannidis, Rodop milletvekili Ayhan Karayusuf, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve belediye meclis üyeleri, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ve bazı parti yöneticileri, İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı ve dernek yöneticileri, İskeçe Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Birol Müminoğlu ile bazı azınlık derneklerinin yöneticileri katıldı.

KEERFA öncülüğündeki yürüyüş şehir meydanından başladı. Gösteri öncesinde polisin şehirde yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi. İskeçe'nin ana caddelerinde yapılan gösteriye katılanlar, ırkçı Altın Şafak Partisi'nin bulunduğu bölgeye yaklaştırılmadı. Irkçılık karşıtı yürüyüş Özgürlük Meydanı'ndan (Platia Eleftherias) kapalı çarşının bulunduğu İroon caddesi üzerinden devam etti. Kalabalık Altın Şafak bürosunun bulunduğu bölgeye yaklaştığında atılan sloganlar arttı. şehir meydanından start alan ırkçılık karşıtı yürüyüş yine şehir meydanında son buldu. 5 Kasım Cumartesi akşamı İskeçe'de gerçekleştirilen yürüyüşte ırkıçılık, faşizm, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi karşıtı pankartların taşınması dikkat çekti. Irkçılık karşıtı gösteri, gerçekleştirilen yürüyüşten sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

ANARŞİST GRUPLAR İLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA

Bu arada yaklaşık bin kişinin katıldığı ırkçılık karşıtı gösteriden sonra, ayrı bir eylem yapan anarşist ve iktidar karşıtı (antieksusiastes) gruplarla polis arasında çatışma yaşandı. Şehir merkezindeki bazı işyerlerinde maddi hasar meydana gelirken, bazı göstericiler banka şubelerine saldırdı.

Haberler


Aynoroz’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Soydaşlar Başkonsolosluğun bayramlaşma töreninde buluştu

Panathinaikos başantrenörü Ataman ve kulüp sahibi Yannakopulos’a ceza

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

Olimpiakos, Panathinaikos AKTOR’u yenerek final serisinde 2-1 öne geçti

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Ahmet Kurt’dan bayram mesajı

Caner İmam’dan bayram tebriği

Erdem Hüseyin’den Kurban Bayramı mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği