Anasayfa

11-12-2025
YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Zülgaip Akkuş’un başkanlığındaki heyet, Bulgaristan Başmüftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette iki kurum arasındaki mevcut ilişkiler değerlendirilirken geleceğe yönelik iş birliği fırsatları da ele alındı.
11 Aralık 2025 Perşembe

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Zülgaip Akkuş’un başkanlığındaki heyet, Bulgaristan Başmüftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette iki kurum arasındaki mevcut ilişkiler değerlendirilirken geleceğe yönelik iş birliği fırsatları da ele alındı.

Heyet, Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed ve Başmüftü yardımcıları Ahmed Hasanov ile Beyhan Mehmed tarafından karşılandı.

Görüşmede taraflar, uzun yıllara dayanan olumlu ilişkiler ve yapıcı diyalogdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmenin ana gündem maddesini eğitim alanındaki ortak çalışmaların oluşturduğu belirtildi.

Taraflar, imam-hatip eğitimi, öğrenci değişim programları, kültürel projeler, yaz kursları ve gençlik faaliyetleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda yeni ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda mutabakata vardı. Ayrıca toplumun dini ve kültürel kimliğinin korunmasına yönelik uzun vadeli iş birliği perspektifleri de değerlendirildi.

Ziyaret, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi yönündeki karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Kaynak: Kırcaalihaber

Haberler


PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı