Anasayfa

12-12-2025
Savcı: “Altın Şafak bir suç örgütüdür, seçimlere katılım sadece bir vitrin”
İstinafta aşamasında görülen Altın Şafak davasında Savcı Kiriaki Stefanatu, mütalaasını sunmaya başladı. Stefanatu, Altın Şafak’ın yıllar boyunca siyasi parti görüntüsü altında faaliyet gösteren “örgütlü bir suç yapısı” olduğunu belirtti.
12 Aralık 2025 Cuma

İstinafta aşamasında görülen Altın Şafak davasında Savcı Kiriaki Stefanatu, mütalaasını sunmaya başladı. Stefanatu, Altın Şafak’ın yıllar boyunca siyasi parti görüntüsü altında faaliyet gösteren “örgütlü bir suç yapısı” olduğunu belirtti.

Savcı, mahkeme heyetine hitabında, “Altın Şafak bir suç örgütüydü. Parti değildi. Seçimlere katılması yalnızca bir vitrindi.” ifadelerini kullandı. Stefanatu, örgütün 1980’lerde Nikos Mihaloliakos tarafından kurulduğunu ve Nazi ideolojisini benimsediğini hatırlattı.

Mütalaada, Altın Şafak’ın sembollerinin, örgütlenme modelinin ve eylem tarzının “açık bir neo-Nazi yapılanmasına işaret ettiği” kaydedildi. Savcı, örgütün hiyerarşik yapısı ve talimat zincirinin, bir siyasi partiden ziyade suç örgütünü andırdığını vurguladı.

Stefanatu, Mihaloliakos’un geçmişte yaptığı konuşmalara da atıfta bulunarak, “Altın Şafak bir parti değildir, partilerin kaldırılması için mücadele eder. Biz bir orduyuz.” sözlerini hatırlattı.

Savcı, örgütün “yasal parti” görüntüsü altında yıllar boyunca sokak saldırıları, hedefli şiddet olayları ve organize eylemler yürüttüğünü söyledi.

Mütalaanın tamamlanmasıyla birlikte savcının sanıklar için talep edeceği cezalar netleşecek.

Bu arada, Atina’da çeşitli sendikalar ve kurumlar, Altın Şafak davasının görüldüğü İstinaf Mahkemesi önünde toplandı.

FOTO: PAME

Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması