Anasayfa

18-12-2025
İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı
İskeçe Belediyesi, Karayolu Trafik Kanununda (KOK) yapılan son değişiklikler doğrultusunda kontrollü park alanlarına ilişkin cezaların artırıldığını kamuoyuna duyurdu. Yeni düzenleme ile birlikte, kontrollü park ihlallerine uygulanan idari para cezası 10 eurodan 30 euroya yükseltildi.
18 Aralık 2025 Perşembe

İskeçe Belediyesi, Karayolu Trafik Kanunu’nda (KOK) yapılan son değişiklikler doğrultusunda kontrollü park alanlarına ilişkin cezaların artırıldığını kamuoyuna duyurdu. Yeni düzenleme ile birlikte, kontrollü park ihlallerine uygulanan idari para cezası 10 eurodan 30 euroya yükseltildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 5209/2025 sayılı kanunun ilgili maddesinde yapılan değişiklik kapsamında, R-69 “kontrollü park” levhasıyla işaretlenen E1A kategorisindeki ihlallerin artık 30 euro ceza gerektirdiği belirtildi.

Yetkililer, söz konusu artışın belediyenin aldığı yerel bir karardan değil, doğrudan ulusal mevzuatta yapılan değişiklikten kaynaklandığını vurguladı. Ayrıca, bu düzenlemenin 2696/1999 ve 4530/2018 sayılı kanunlarda yer alan önceki ceza uygulamalarını yürürlükten kaldırdığı ifade edildi.

İskeçe Belediyesi yetkilileri, trafik düzeninin sağlanması ve kent içi ulaşımın daha akıcı hâle gelmesi için sürücülere kontrollü park alanlarında kurallara titizlikle uymaları çağrısında bulundu

Öte yandan, kontrollü park alanlarını kullanmak isteyen sürücüler için ödeme seçeneklerinin devam ettiği hatırlatıldı. Park ücretleri; ParkALot mobil uygulaması üzerinden, park alanlarındaki bilgilendirme levhalarında yer alan QR kodları kullanılarak Scan & Pay yöntemiyle ya da anlaşmalı satış noktalarından bilet satın alınarak ödenebiliyor.

Belediye, sürücülerin yeni uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmalarının, olası cezaların önüne geçilmesi açısından önem taşıdığını da belirtti.

Haberler


PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı