23-12-2025
Şentop’tan Gümülcine temasları
Eski TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya dönüşü Batı Trakya’da Gümülcine ve İskeçe’de bir dizi ziyarette bulundu.

Eski TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya dönüşü Batı Trakya’da Gümülcine ve İskeçe’de bir dizi ziyarette bulundu.
Önceki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye’ye dönüş yolunda Batı Trakya’da temaslarda bulundu.
Şentop, dün (22 Aralık Pazartesi) İskeçe’de, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı ziyaret ettikten sonra Gümülcine’ye geçti. Prof. Dr. Mustafa Şentop, ilk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Görev bölgemizde temaslarda bulunan eski TBMM Başkanımız ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şentop’u Başkonsolosluğumuzda ağırladık.” ifadelerine yer verildi.
Şentop da ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İskeçe’den sonra Gümülcine’ye geçtiklerini belirterek, “Gümülcine Başkonsolosluğumuzu ziyaret ederek Başkonsolosumuz Aykut Ünal ile bir araya geldik. Batı Trakya’daki soydaşlarımızın emanetini ve yürütülen çalışmaları istişare ettik. Türkiye Cumhuriyeti, her zaman ve her şartta soydaşlarının en büyük güvencesidir” dedi.
Şentop, Gümülcine temasları kapsamında aynı gün Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerifi’i de ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Batı Trakya’nın manevi değerlerine vurgu yapan Şentop, “Batı Trakya’nın manevi merkezi, soydaşlarımızın çilekeş ve fedakar lideri Gümülcine Seçilmiş Müftümüz Sayın İbrahim Şerif hocamızı ziyaret ettik. Halkın iradesiyle makamını onurlandıran müftümüzle, bölgedeki Türk varlığının ve manevi değerlerimizin korunması üzerine kıymetli bir görüşme gerçekleştirdik. İradenizin ve kararlı duruşunuzun her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.
Şentop’un Batı Trakya’daki son durağı Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Merkezi oldu. Prof. Dr. Mustafa Şentop, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve parti yöneticileri tarafından karşılandı.
Şentop, ziyaretin ardından yaptığı paylaşımda “Batı Trakya Türk azınlığının gür sesi, merhum Dr. Sadık Ahmet’in emaneti DEB Partisi Genel Merkezi’ndeyiz. Genel Başkan Sayın Çiğdem Asafoğlu ve parti yöneticileriyle bir araya gelerek haklı mücadelelerini selamladık. Kimliğini korumak ve haklarını savunmak için dimdik duran soydaşlarımızın siyasetteki temsilcilerinin her zaman yanındayız” dedi.