Anasayfa

24-12-2025
Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden hastanelerde görev yapan doktorlara maddi destek
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclisi, Drama, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka hastanelerinde görev yapan veya göreve başlayacak doktorlara maddi destek sağlanmasını oy birliğiyle kabul etti.
24 Aralık 2025 Çarşamba

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclisi, Drama, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka hastanelerinde görev yapan veya göreve başlayacak doktorlara maddi destek sağlanmasını oy birliğiyle kabul etti.

22 Aralık Pazartesi günü Gümülcine’de yapılan eyalet meclisi toplantısında alınan karara göre, söz konusu hastanelerde görev alacak doktorlara iki yıl süreyle aylık 300 euro ödeme yapılacak. Uygulama kapsamında her yıl en fazla 10 doktor destekten yararlanabilecek.

Destek ödemesinden öncelikli olarak yeni göreve başlayan doktorların faydalanacağı bildirildi. Destek sıralamasının ise yardımcı (geçici) doktorlar, uzmanlık eğitimi alan doktorlar ve kadrolu doktorlar şeklinde belirlendiği kaydedildi.

Ayrıca Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinin, 2021–2027 programı kapsamında hastaneler ve sağlık merkezlerinde altyapı ve tıbbi donanımın yenilenmesine yönelik 20 milyon euroluk bütçe ayırdığı hatırlatıldı.

Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis yaptığı açıklamada, sağlığın sadece sayılardan ibaret olmadığını vurgulayarak, “Sağlık insan demektir. Bölgemizde görev yapmayı tercih eden doktordur; yaşadığı yerde kendini güvende hissetmesi gereken vatandaştır. Aldığımız bu karar, hastanelerimize ve sağlık çalışanlarımıza somut bir destektir.” dedi. Topsidis, kararın oy birliğiyle alınmasından duyduğunu memnuniyeti de dile getirdi.

Haberler


Dendias İskeçe’de drone üretim tesisini inceledi

Bahçeköy ve Çörekköy gümrük kapıları yenileniyor

Yassıköy Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor

Rodop Eczacılar Odasının yeni başkanı Gülden Hüseyinoğlu oldu

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden hastanelerde görev yapan doktorlara maddi destek

Homburg Derneğinden Aile Gecesi

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan birlik ve gelecek vurgusu

Libya Silahlı Kuvvetleri Komutanı’nın bulunduğu uçak Ankara’da düştü: 8 ölü

Sinan Ahmet: “Talepler iletildi, somut cevap bekliyoruz”

Nikos Botroços: “Ülke genelinde çiftçiler ortak hareket etmeli”

Kostas Arvanitis Avgi’ye konuştu: “Hukukun üstünlüğü demokrasinin temel şartıdır”