Anasayfa

24-12-2025
Bahçeköy ve Çörekköy gümrük kapıları yenileniyor
Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan Bahçeköy (Kipi) ve Çörekköy (Kastanies) gümrük kapılarında kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmaları başlıyor. Hayata geçirilecek projelerle sınır kapılarındaki altyapının güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.
24 Aralık 2025 Çarşamba

Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan Bahçeköy (Kipi) ve Çörekköy (Kastanies) gümrük kapılarında kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmaları başlıyor. Hayata geçirilecek projelerle sınır kapılarındaki altyapının güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Bahçeköy’de (Kipi) uygulanacak proje için yaklaşık 13 milyon euro bütçe ayrıldı. Proje kapsamında mevcut tesislerde mimari ve enerji yenilemeleri yapılacak, trafik akışı ve operasyonel düzenlemeler iyileştirilecek. Pasaport kontrolü, gümrük işlemleri ile fito-sanitasyon ve veteriner hizmetlerinde modern uygulamaların devreye alınması planlanıyor.
Bahçeköy’de çevre yolu yapımı gibi ön hazırlıkların başladığı, yeni binaların inşası, eski yapıların yıkımı ve altyapının estetik ile enerji verimliliği açısından yenilenmesinin de proje kapsamında yer aldığı bildirildi.

ÇÖREKKÖY’E YENİ GÜMRÜK TESİSİ
Öte yandan, Çörekköy’de (Kastanies) tamamen yeni bir gümrük tesisinin inşa edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 15 milyon euro maliyetle hayata geçirilmesi öngörülen projeyle, gümrük kapısının yerleşim alanı dışına taşınarak uzun süredir yaşanan trafik ve yoğunluk sorununun azaltılması hedefleniyor.

Yaklaşık 2,5 hektarlık alan üzerine, iki katlı olarak kurulması planlanan yeni tesiste otomatik kontrol sistemleri, isobox muayene üniteleri ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak. Projede ayrıca fito-sanitasyon ve veteriner kontrolleri için özel alanlar, geniş bir meydan, “balık kılçığı” düzenine uygun trafik şeritleri ve otobüsler için ayrı bir yol yer alıyor.

Tesis bünyesinde biyolojik arıtmalı kanalizasyon sistemi ile el konulan araçlar için özel park alanlarının da bulunacağı belirtildi.

Haberler


Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü

Işık Sadık Ahmet, TBMM’deki 15 Temmuz anma törenine katıldı

İskeçe Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programı

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz doğduğu köyde anıldı