29-12-2025
Sağlık Bakanı Yeorgiadis’e hastane ziyaretinde protesto
Sağlık Bakanı Adonis Yeorgiadis, Atina’daki Elena Venizelu Hastanesine yaptığı ziyaret sırasında sağlık çalışanlarının protestosuyla karşılandı. Yenilenen acil servisin açılışı için hastaneye gelen Yeorgiadis, sloganlar ve pankartlar eşliğinde tepki gördü.

Sağlık Bakanı Adonis Yeorgiadis, Atina’daki Elena Venizelu Hastanesine yaptığı ziyaret sırasında sağlık çalışanlarının protestosuyla karşılandı. Yenilenen acil servisin açılışı için hastaneye gelen Yeorgiadis, sloganlar ve pankartlar eşliğinde tepki gördü.
Hastane çalışanları, düzenlenen açılış töreninin kamu sağlık sisteminde yaşanan ciddi sorunları örtbas etmeye yönelik bir gösteri olduğunu savundu. Personel yetersizliğinin yüzde 50’ye ulaştığını belirten sağlık emekçileri, mevcut koşullarda hastanenin sağlıklı hizmet vermesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
Sendika yetkilileri, protestonun engellenmesi amacıyla hastane yönetiminin çalışanlara baskı ve tehdit uyguladığını ileri sürdü. Açıklamalarda, sağlık çalışanlarının demokratik protesto hakkının kısıtlandığı iddia edildi.
Protesto sırasında yaşanan bir olay ise tepkilerin artmasına neden oldu. Sağlık Bakanı Yeorgiadis’in çalışanlara geleneksel melomakarona tatlısı ikram etmeye çalışması, sağlık emekçileri tarafından taleplerinin ciddiye alınmadığının bir göstergesi olarak değerlendirildi ve tatlı ikramı kabul edilmedi.
Elena Venizelu Hastanesi Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri Kostas Katarahias yaptığı açıklamada, “Bir ay önce kapatılması gündeme gelen bir hastanede bugün yalnızca duvarların açılışı yapılıyor. Biz bu hastanenin ayakta kalması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sendika temsilcileri ayrıca protesto sırasında alınan yoğun polis önlemlerini ve hastane girişinin kapatılmasını da eleştirdi. Sağlık çalışanları, kamu sağlık sisteminin bilinçli şekilde zayıflatıldığını ve hastanelerin özelleştirilmesinin önünün açıldığını savundu.