Anasayfa

02-01-2026
Kavala Kurabiyesi’nin hikayesi TRT ekranında
Dünya çapında tanınan Kavala Kurabiyesi’nin ortaya çıkış süreci Kavalalı Prodromos İosifidis ile yapılan özel röportajda TRT ekranlarına taşındı. TRT’nin özel haberinde, Kavala Kurabiyesi’nin tarihsel arka planı ve kuşaktan kuşağa aktarılan üretim geleneği ele alındı.
2 Ocak 2026 Cuma

Dünya çapında tanınan Kavala Kurabiyesi’nin ortaya çıkış süreci Kavalalı Prodromos İosifidis ile yapılan özel röportajda TRT ekranlarına taşındı. TRT’nin özel haberinde, Kavala Kurabiyesi’nin tarihsel arka planı ve kuşaktan kuşağa aktarılan üretim geleneği ele alındı.

Röportajda İosifidis, Kavala Kurabiyesi’nin yalnızca bir tatlı değil, aynı zamanda mübadele ile Türkiye’den Yunanistan’a göç eden ailelerin yaşam hikayesini yansıtan bir kültür mirası olduğunu vurguladı. Ailenin, Türkiye’den Kavala’ya uzanan göç yolculuğu, kurabiyenin tarifine ve üretim geleneğine de ilham kaynağı oldu.

Badem, un ve tereyağıyla hazırlanan Kavala Kurabiyesi’nin yıllar içinde uluslararası bir üne kavuştuğunu belirten İosifidis, geleneksel tariften ödün vermeden üretime devam ettiklerini ifade etti. Kurabiyenin tarifinin, ailesinin Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinden göç eden büyükannesine dayandığını da aktardı.

TRT’nin özel haberinde, Kavala Kurabiyesi’nin küçük bir aile atölyesinden çıkarak bugün Avrupa’nın birçok ülkesinde tanınan bir lezzete dönüşme süreci de ayrıntılarıyla ele alındı.

Röportaj, Kavala Kurabiyesi’nin sadece gastronomik bir ürün değil, aynı zamanda geçmişle bugün arasında kurulan bir köprü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.




Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi