Anasayfa


11-11-2016
Psikolojik danışma merkezlerinde azınlık mensuplarının görevlendirilmesini istedi
Rodop ili POTAMİ Partisi milletvekili İlhan Ahmet, bölgedeki intihar olaylarının artması üzerine ruh sağlığı birimlerinde azınlık mensuplarının görevlendirilmesini istedi.
11 Kasım 2016 Cuma

Milletvekili Ahmet, azınlık içinde art arda yaşanan intihar olaylarıyla iligli olarak Sağlık Bakanı ile Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Sosyal Dayanışma Bakanı’na yönelik soru sundu.

Son yıllarda artan intihar vakaları nedeniyle azınlık toplumundaki endişeyi dile getiren milletvekili İlhan Ahmet, azınlık toplumunun ruh sağlığı açısından acil sosyo-psikolojik danışma ve destek birimlerine ve personele ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Konunun hasssiyetini ve aciliyetini Sağlık Bakanı ile Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Sosyal Dayanışma Bakanı’nın dikkatine sunan İlhan Ahmet, milletvekili olduğu Rodop ilinde ruh sağlığı hizmeti ile sosyo-psikolojik danışma ve destek merkezlerinin, hastaneler de dahil olmak üzere sosyal hizmetler kapsamındaki tüm kurum ve kuruluşlarda ivedilikle faaliyete geçirilmesini talep etti.

İlhan Ahmet özellikle, alanında uzman azınlık mensuplarının sözkonusu birimlerde istihdam edilmesinin sağlanmasını istedi. Rodop ilinde halihazırda faaliyet gösteren sosyal hizmet birimlerinin personel eksikliği nedeniyle 110 bin nüfuslu ilin sakinlerine hizmet vermede yetersiz kaldığını hatırlatan milletvekili, bahsekonu birimlerdeki mevcut personel içinde azınlık mensubu sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekti.

İlhan Ahmet, daha önceki milletvekilliği dönemindeki talebi sonucunda, azınlık mensuplarına devlet memuru olmada binde 5’lik kontenjan hakkı sağlandığını hatırlatarak, bu hakkın sözkonusu birimlerdeki azınlık mensubu personel ihtiyacını karşılamada uygulanıp uygulanamayacağını sordu.

Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti