Anasayfa

03-01-2026
ABD Venezuala’ya saldırdı, Maduro yakalanarak ülke dışına çıkarıldı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), sabah erken saatlerde Venezuala’ya yönelik askeri operasyon düzenledi. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşini düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındığını ve ülke dışına çıkarıldığını kaydetti. Başkent Caracas başta olmak üzere bazı askeri tesislerde patlamalar ve hava bombardımanları gerçekleşti.
3 Ocak 2026 Cumartesi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), sabah erken saatlerde Venezuala’ya yönelik askeri operasyon düzenledi. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşini düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındığını ve ülke dışına çıkarıldığını kaydetti. Başkent Caracas başta olmak üzere bazı askeri tesislerde patlamalar ve hava bombardımanları gerçekleşti.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi dahil bazı yetkililerin Amerikan güçleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Trump, gözaltına alınanların ABD’ye götürülüp yargılanacağını belirtti ve yapılan operasyonu “başarılı ve stratejik” olarak nitelendirdi.

Venezuela hükümeti ise saldırıyı “askeri saldırganlık ve egemenliğe ihlal” olarak nitelendirerek olağanüstü hal ilan etti ve halkı ulusal seferberliğe çağırdı. Yetkililer, askeri tesislerin yanı sıra bazı yerleşim bölgelerinin de etkilendiğini ve başkent ile diğer bölgelerde kaos ve paniğe yol açtığını belirtti.

Maduro’nun görevden alınmasının ardından, analistler ve uzmanlar, Venezuela’da siyasi boşluk ve istikrarsızlığın oluşabileceğini değerlendiriyor.

Bu arada Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, ülkesine yönelik saldırılara ilişkin konuştu. Savunma Bakanı Lopez, uluslararası topluma ABD’nin kınanması çağrısında bulundu. Lopez, "Venezuela halkı, ABD hükümeti tarafından gerçekleştirilen en acımasız askeri saldırıların hedefi olmuştur." ifadelerini kullandı.






Haberler


Talihsiz kaza sonrası Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu