Anasayfa

08-01-2026
Gazeteci Halil Haki son yolculuğuna uğurlandı
Batı Trakya Türk basınının önemli isimlerinden gazeteci, öğretmen, şair ve yazar Halil Salih (Haki), bugün (8 Ocak Perşembe) son yolcuğuluğa uğurlandı.
8 Ocak 2026 Perşembe



Batı Trakya Türk basınının önemli isimlerinden gazeteci, öğretmen, şair ve yazar Halil Salih (Haki), bugün (8 Ocak Perşembe) son yolcuğuluğa uğurlandı.

Haki’nin cenazesi ikindi namazının ardından Gümülcine’deki evinden kaldırıldı. Cenaze töreninde, Halil Haki’nin özgeçmişi Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet tarafından okundu.

Halil Salih (Haki), kılınan cenaze namazının ardından Yassıköy Belediyesine bağlı Gebecili köyü mezarlığında toprağa verildi.

1939 yılında Gebecili köyünde dünyaya gelen Halil Haki, yaşamı boyunca gazetecilik, öğretmenlik, şairlik ve yazarlık alanlarında Batı Trakya Türk toplumuna önemli katkılarda bulundu. Kaleme aldığı yazılar ve eserlerle toplumun kültürel ve düşünsel hayatına değer katan Halil Haki, uzun yıllar Batı Trakya Türk basınında aktif rol aldı.

Halil Haki’nin cenaze törenine Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, eski milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet ile merhumun ailesi, akrabaları ve çok sayıda seveni katıldı.


Haberler


Zeybek İskeçe Ovası Sulama Projesinin fondan çıkarılmasına tepki gösterdi

Yunanistan’da nüfus hızla azalıyor

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den BTTDD Bursa Şubesine ziyaret

Yunanistan’da vatandaşların %72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olduğuna inanmıyor

Yassıköy Belediyesinden Anneler Günü’ne özel etkinlik

2026’da çiftçilere 2,2 milyar euroluk destek ödemesi yapılacak

Survivor’da kaza: Yayın ertelendi

Gümülcine’de ücretsiz cilt kanseri taraması

Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi