Anasayfa

14-11-2016
DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Derbent köyünü ziyaret etti
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 11 Kasım Cuma günü ilk önce Meriç iline bağlı Derbent köyünde bulunan DEB Partisi Meriç İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek, köy temsilcisi Apti Pencal ile istişarelerde bulundu.
14 Kasım 2016 Pazartesi



Daha sonra köy cemaati ile birlikte cuma namazını kılan Ali Çavuş etti, namaz sonrası Derbent köyü camiinin bahçesinde halka hitap etti.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, halkı selamlayarak başladığı konuşmasında, ekonomik kriz sebebiyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan gençlerin durumuna çok üzüldüklerini dile getirdi. Gençlerin kamu alanında yeterli şansı bulamadıkları ve istihdam edilmedikleri için, bölgeyi ve baba ocağını terk etmek zorunda kalmalarının azınlığımızın geleceği açısından kaygı verici olduğunu belirten başkan Ali Çavuş, hem ekonomik çıkmazın hem de kronikleşmiş azınlık sorunlarının çözümü noktasında Yunanistan tarafından hala olumlu bir adımın atılmamasını üzüntü ve hayretle karşıladıklarını ifade etti. Bugün itibarıyla kimliğin inkarı, eğitim, müftülük, vakıflar idaresi ve ekonomi gibi hususlarda çözüm bekleyen konuların ivedilikle çözümlenmesini azınlık olarak talep ettiklerini kaydeden başkan, bu talebi DEB Partisi olarak her platformda dile getirdiklerini ve bu sorunlar çözülünceye dek dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

DEB Partisi'nin bu sorunların çözümü için her türlü demokratik yolu deneyerek, yasalar çerçevesinde kalarak, haksızlıkların son bulması için çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden Ali Çavuş, DEB Partisi'ne 8 Aralık 2015'te yapılan saldırı ne de haklarındaki soruşturmalar, kendilerini hakikatleri söylemekten vazgeçirmeyeceğini, yılmadan ve yorulmadan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş'a bu ziyaretinde Genel Sekreter Aydın Ahmet, Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet ve Halkla İlişkiler Birimi üyesi İsmail Salih eşlik etti.

Haberler


Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Mevlid Kandili mesajı

Müftü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Kozlukebir Belediyesinde görev değişikliği

Atina’da, Küresel Sumud Filosu’na destek konseri

DEB Partisi: “Eğitim temel bir haktır, bunu yok sayamazsınız”

Azalan nüfus, artan baskı: Batı Trakya’da Türk okulların kapatılması ne ifade ediyor?

Sağlık çalışanları İsrail’in hastane saldırısını protesto etti

Atina’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Türk azınlığın maruz kaldığı haksızlıkları BM’ye taşıması Yunanistan’ı rahatsız etti

Beşiktaş’ta ikinci Sergen Yalçın dönemi

Beşiktaş’ta Ole Gunnar Solskjaer dönemi 223 gün sürdü

Türkiye’deki YÖS sınavı başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi