Anasayfa

13-01-2026
Yeni Soldan 55 yaş üstü işsizler için soru önergesi
Rodop Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle Yeni Sol Partisi Parlamento Grubu, Kamu İstihdam Kurumu (DYPA-OAED) tarafından uygulanan 55 yaş üstü uzun süreli işsizlerin istihdam programının süresinin acilen uzatılması ve 2026 yılına ilişkin devamına yönelik planlamaların açıklanması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na yazılı soru önergesi sundu.
13 Ocak 2026 Salı

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle Yeni Sol Partisi Parlamento Grubu, Kamu İstihdam Kurumu (DYPA-OAED) tarafından uygulanan 55 yaş üstü uzun süreli işsizlerin istihdam programının süresinin acilen uzatılması ve 2026 yılına ilişkin devamına yönelik planlamaların açıklanması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na yazılı soru önergesi sundu.

Yeni Sol Partisinin verdiği önergeyle, özellikle iş gücü piyasasına erişimi sınırlı olan 55 yaş üstü bireylerin istihdamını ve toplumsal entegrasyonunu destekleyen programın, süresinin dolmak üzere olmasına rağmen bugüne kadar resmi bir uzatma ya da yeni uygulama fazının açıklanmamış olmasına dikkat çekildi. Programın herhangi bir geçiş düzenlemesi olmaksızın sona ermesinin, hem yararlanıcılar hem de programa dahil olan kamu kurumları, yerel yönetimler ve işletmeler açısından ciddi iş kayıpları riskini beraberinde getireceği vurgulandı.

Rodop Bölgesi’ne özel vurgu yapan Milletvekili Özgür Ferhat, bölgede işsizlik oranlarının yüksek seyretmesi ve sosyoekonomik koşulların hassasiyeti nedeniyle programın uzatılmasının hayati önem taşıdığını belirtti. Ferhat, uzatma mümkün olmadığı takdirde, benzer nitelikte yeni istihdam programları kapsamında Rodop gibi dezavantajlı bölgelere daha fazla kontenjan ayrılması ve hedefli destek mekanizmalarının devreye sokulması gerektiğini ifade etti.

Soru önergesiyle Bakanlıktan; mevcut programın uzatılıp uzatılmayacağı ve süresi, 2026 yılı için yeni veya benzer bir istihdam programının planlanıp planlanmadığı ile Rodop ili gibi yüksek işsizlik oranlarına sahip bölgeler için özel tedbirlerin alınıp alınmayacağı konularında net yanıtlar talep edildi.


Haberler


Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü

Işık Sadık Ahmet, TBMM’deki 15 Temmuz anma törenine katıldı

İskeçe Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programı

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz doğduğu köyde anıldı