Anasayfa

14-01-2026
Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı
Hükümet ile eylemdeki çiftçi ve hayvan besicileri temsilcileri arasında dün gerçekleştirilen görüşmede, tarım sektörünün bazı temel taleplerine ilişkin sınırlı düzenlemeler açıklandı. Görüşmenin ardından çiftçi temsilcileri, alınan kararların sektörün yaşadığı sorunları çözmekten uzak olduğunu belirtti.
14 Ocak 2026 Çarşamba

Hükümet ile eylemdeki çiftçi ve hayvan besicileri temsilcileri arasında dün gerçekleştirilen görüşmede, tarım sektörünün bazı temel taleplerine ilişkin sınırlı düzenlemeler açıklandı. Görüşmenin ardından çiftçi temsilcileri, alınan kararların sektörün yaşadığı sorunları çözmekten uzak olduğunu belirtti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Başbakanlık binasında bir araya gelen 20 kişilik komiteye, tarımsal üretimde kullanılan elektriğin kilovat saat fiyatının 8,5 sent olarak uygulanacağı ve borçlarını yapılandırmış üreticiler için akaryakıtta litre başına 10 sent ek indirim sağlanacağı bildirildi.

Tarım ve Gıda Bakanlığının verdiği bilgiye göre toplantıda; mülkiyet sorunları, OPEKEPE’nin AADE’ye devri, yeni Ortak Tarım Politikası, üretim maliyetleri, tarımsal altyapı, kuraklık, tarım işçileri, ELGA tazminatları ve koyun-keçi çiçek hastalığı dahil olmak üzere çok sayıda başlık ele alındı. ELGA kapsamındaki tazminat ödemelerinin hızlandırılacağı ve hayvan hastalıklarından etkilenen yem bitkileri üreticileri için gelir kaybı desteği sağlanacağı da açıklandı.

Panhellenik Blokaj Komitesi temsilcileri ise görüşmenin ardından yaptıkları açıklamalarda, açıklanan düzenlemelerin olumlu ancak yetersiz olduğunu vurguladı. Komite üyeleri, taleplerinin büyük bölümünün karşılanmadığını belirterek eylemlerin süreceğini bildirdi.

Çiftçi temsilcilerinin bugün yapılacak ülke genelindeki toplantıda, eylemlerin bundan sonraki seyrine ilişkin karar alması bekleniyor.

Haberler


İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Hürriyet Camii’nin duvarına haç işareti çizildi

Balkanlar, YTB’nin Üsküp iftarında buluştu

ELGA ödemeleri başlıyor

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu annesini kaybetti

Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması