Anasayfa

16-01-2026
Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti
Hollanda Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda İltica ve Göçten Sorumlu Bakan David van Weel, Meriç bölgesinde Yunanistan–Türkiye sınırında bulunan sınır çiti ile göç yönetim merkezlerinde incelemelerde bulundu.
16 Ocak 2026 Cuma

Hollanda Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda İltica ve Göçten Sorumlu Bakan David van Weel, Meriç bölgesinde Yunanistan–Türkiye sınırında bulunan sınır çiti ile göç yönetim merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Bakan van Weel, Ferecik yakınlarında yer alan Yunanistan–Türkiye sınır hattındaki çiti ziyaret etti. Ziyarette, Doğu Makedonya ve Trakya Genel Bölge Emniyet Müdürü Lambros Çiaras da hazır bulundu. Van Weel’e, sınır çitinin işlevi ve inşaat sürecinde gelinen aşama hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi. Hollandalı bakan ayrıca, Meriç’te görev yapan ve Avrupa Sınır ve Sahil Güvenliği Ajansı Frontex bünyesinde faaliyet gösteren Hollandalı polis memurlarıyla bir araya geldi.

Ziyaret programı kapsamında Meriç’in kuzeyinde bulunan Kabul ve Kimlik Tespit Merkezini (KYT) de ziyaret eden van Weel, burada İltica Başvuru Sahiplerinin Kabulünden Sorumlu Genel Sekreter Spiridon Stathulis ile Kabul ve Kimlik Tespit Hizmeti Başkanı Yannis Fragulis tarafından karşılandı. Yetkililer, merkezin işleyişi ve yürütülen faaliyetler hakkında kapsamlı bilgi sundu.

Hollandalı bakan, temaslarını Dedeağaç’taki Dimokritos Havalimanı bünyesinde faaliyet gösteren Bölgesel Entegre Sınır ve Göç Yönetimi Merkezini (PEKODİSME) ziyaret ederek sürdürdü. Merkezin çalışmaları hakkında bilgilendirilen van Weel’e, ziyaret anısına yetkililer tarafından hediyeler takdim edildi.

Öte yandan, Hollanda Dışişleri Bakanı ve Göçten Sorumlu Bakan David van Weel, Atina’da Göç ve İltica Bakanı Thanos Plevris ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Avrupa Göç ve İltica Paktı’nın uygulanması, yasa dışı göçle mücadelede geri gönderme politikalarının güçlendirilmesi ve Avrupa Birliği dışındaki üçüncü ülkelerde “geri dönüş merkezleri (Return Hubs)” kurulması gibi başlıklar ele alındı.

Taraflar, yasa dışı göçle mücadelede geri dönüşlerin temel araç olduğu konusunda görüş birliğine varırken, Avrupa düzeyinde ortak ve etkili bir yaklaşımın gerekliliği vurgulandı. Görüşmede ayrıca, Göç ve İltica Paktı yürürlüğe girene kadar Yunanistan’ın geri gönderme yükümlülüğü bulunmaması konusu da gündeme geldi.


Haberler


Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor

İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran Cuma günü

Predator skandalında yeni açıklama: “Biz sadece teknoloji satıyoruz”

OECD heyeti demografi çalışmaları için Dedeağaç’ta

Kozlubekir Belediyesinde Çocuk Festivali etkinlinliği

Axios: Trump ile Netanyahu arasında sert telefon görüşmesi

PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği