Anasayfa

16-01-2026
Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı
10 bin işsiz anneye yönelik yeni istihdam programı için başvurular bugün (16 Ocak Cuma) itibarıyla başladı.
16 Ocak 2026 Cuma

10 bin işsiz anneye yönelik yeni istihdam programı için başvurular bugün (16 Ocak Cuma) itibarıyla başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Kamu İstihdam Kurumu (ΔΥΠΑ) aracılığıyla hayata geçirilen programın toplam bütçesinin 100 milyon euroyu aştığı bildirildi. Başvurular gov.gr platformu üzerinden yapılacak.

12 ay süreli olarak planlanan ve üç ay uzatma imkanı bulunan program kapsamında, özel sektör işletmelerine 10 bin işsiz kadının istihdam edilmesi için teşvik sağlanacak. Program, 18 yaş ve üzeri kadınları kapsarken, 15 yaş altı en az bir çocuğu bulunan annelere öncelik tanıyor.

Yetkililer, program çerçevesinde 5 bin tam zamanlı, 5 bin de yarı zamanlı olmak üzere toplam 10 bin yeni istihdam yaratılacağını açıkladı.

İşverenlere sağlanacak destek, yararlanıcının aylık ücretli ve ücret dışı işçilik maliyetinin yüzde 70 veya 80’i oranında olacak. Aylık destek tutarı, tam zamanlı istihdam için 879,20 euro ile 1.004,80 euro arasında, yarı zamanlı istihdam için ise 680 euroya kadar çıkabilecek.

Programa, Kamu İstihdam Kurumunun dijital kayıt sistemine son 12 ay içinde kayıtlı işsiz kadınlar ile uzun süreli işsizler ve 15 yaşın altında en az bir çocuğu bulunan anneler başvurabilecek. Yarı zamanlı istihdam seçeneği ise tüm yararlanıcı grupları kapsayacak.



Haberler


Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor