Anasayfa

18-01-2026
Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı
Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneğinin 2026 yılı mali kongresi, 17 Ocak Cumartesi günü Mehrikoz köyündeki dernek bürosunda gerçekleştirildi.
18 Ocak 2026 Pazar



Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin 2026 yılı mali kongresi, 17 Ocak Cumartesi günü Mehrikoz köyündeki dernek bürosunda gerçekleştirildi.

Kongreye; Seyyid Ali Sultan Dergahı İnanç Önderleri Postnişini Hasan Apti, Ahmet Paşa ve Apti Pencal, Doğu Makedonya–Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet Osman Pehlivan, Kozlukebir Belediyesi Mehrikoz Nahiyesi Meclis Üyesi Ali Kırmıcı, Mehrikoz Muhtarı Bilal Koçancı, Küçük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı, Sofulu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çilingir ile din görevlisi Abdurrahim Kuru katıldı.

Toplantıda derneğin mali durumu değerlendirilirken, yürütülen ve planlanan kültürel faaliyetler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Kongrede alınan karar doğrultusunda, 672. Tarihi Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’nin 31 Temmuz ile 1 – 2 Ağustos 2026 tarihlerinde düzenlenmesine karar verildi.

Seçek Yağlı Güreşleri’nin, bölgenin kültürel mirasını yaşatmaya devam edeceği, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Haberler


Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü

Işık Sadık Ahmet, TBMM’deki 15 Temmuz anma törenine katıldı

İskeçe Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programı

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz doğduğu köyde anıldı