Anasayfa

19-01-2026
İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor
İskeçe Müftülüğü Aile Birimi tarafından yürütülen “Evliliğe İlk Adım” projesi kapsamında düzenlenen beşinci ve altıncı seminerler, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Evlilik ve aile kurumuna bütüncül bir bakış sunan programlarda, evliliğin manevi, ahlaki ve toplumsal boyutları ele alındı.
19 Ocak 2026 Pazartesi



İskeçe Müftülüğü Aile Birimi tarafından yürütülen “Evliliğe İlk Adım” projesi kapsamında düzenlenen beşinci ve altıncı seminerler, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Evlilik ve aile kurumuna bütüncül bir bakış sunan programlarda, evliliğin manevi, ahlaki ve toplumsal boyutları ele alındı.

Seminerler, Betül Abdullahoğlu ve Yıldız Uzun’un sunumlarıyla gerçekleşti. Sunumlarda evlilik; yalnızca iki insanın bir araya gelmesi değil, sevgi, merhamet, sorumluluk ve ahlaki değerler üzerine inşa edilen, dünyadan ahirete uzanan kutsal bir birliktelik olarak değerlendirildi.

“EVLİLİKLE BÜYÜYEN AİLEM”
“Evlilikle Büyüyen Ailem” başlığı altında yapılan sunumda, ailenin evlilikle birlikte güçlenen yapısı ve kuşaklar arası bağların önemi vurgulandı. Yaşlılara verilen değer, saygı ve vefa duygusunun aileyi ayakta tutan temel unsurlar arasında yer aldığı ifade edildi. Büyüklerin bilgi ve tecrübelerinin aile içinde yol gösterici bir rehber olduğu belirtilirken, evliliğin yalnızca eşler arasında değil; büyüklerle birlikte büyüyen bir aile bilinci oluşturduğu dile getirildi.

“EVLİLİK: AHİRETE UZANAN BİRLİKTELİK”
“Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik” başlıklı seminerde ise evliliğin huzur için var olduğu, nikâhın sadakat ve sorumluluk gerektiren ağır bir sözleşme olduğu vurgulandı. Gösterişten uzak ve israftan arındırılmış bir nikâhın daha hayırlı olduğu ifade edilirken, aile olmanın kan bağıyla değil; sevgi ve rahmet bağıyla mümkün olduğu hatırlatıldı.

Her iki seminerde de adalet, güven ve dürüstlüğün güçlü bir evliliğin temel taşları olduğu, sabrın ise evlilik hayatını aydınlatan en önemli değerlerden biri olduğu belirtildi. Ayrıca eşlerin birbirine sahip olunan bir varlık gibi değil, emanet bilinciyle yaklaşması gerektiği ortak mesaj olarak paylaşıldı.

İskeçe Müftülüğü Aile Birimi yetkilileri, sevgi, merhamet ve sorumluluk temelli bir aile anlayışının hem toplumun huzuru ve sürekliliği hem de bireylerin iki dünya saadeti açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Evliliğe İlk Adım” projesinin önümüzdeki süreçte de aynı heyecan ve kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.


Haberler


Rodop ilinde soğuk rekoru: Termometre -13,4 dereceyi gösterdi

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor

Hüseyin Zeybek’ten dört bakanlığa soru önergesi

İsrail Savunma Bakanı Katz Yunanistan’a geliyor

Trump’tan “Nobel” mektubu

Demircik köyünde yol tepkisi

Demircik – Bulgaristan yolu yarın trafiğe açılıyor

Batı Trakya Türk Kadın Platformundan yoğun katılımlı “Kadınlar Gecesi”

Hastanelerde grip yoğunluğu

Avukat Orhan Mehmetoğlu’nu kaybettik

Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme şubat ayının ilk günlerinde olabilir