Anasayfa


14-11-2016
BTTÖB Türk Sanat Müziği Topluluğu, Şarköy’de konser verdi
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Türk Sanat Müziği Topluluğu 12 Kasım Cumartesi akşamı Türkiye’de Tekirdağ iline bağlı Şarköy Kültür ve Sanat Derneği’nin davetlisi olarak bir konser verdi.
14 Kasım 2016 Pazartesi



Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Şarköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Şarköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan Erkan Karabıyık, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman’nın yanı sıra yaklaşık olarak 500 sanatsever katıldı.

Program Galip Galip’in yönettiği Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği eserlerle başladı ve genelde Rumeli şarkılarından oluşan bir repertuarla devam etti. Konser sonrası karşılıklı olarak plaket takdim edildi. BTTÖB Başkanı Sami Toraman konser sırasında yaptığı konuşmada, “Sıcacık ve sanatsever insanlarla burada olmak, bizleri evimizde gibi hissettiriyor. Öyleyse etkinliğimize hoşgeldiniz. Buluşmamızı sağlayan Dernek Başkanı Hasan Erkan Karabıyık meslektaşımıza öncelikle teşekkür ederiz. Mustafa Kemal, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ demektedir. Gene Mustafa Kemal, ‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız’ demiştir.” ifadelerine yer verdi.
Şarköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan Erkan Karabıyık, bir çok şeylerin ortak olduğunu, kardeş olduklarını ve bundan sonra da ilişkilerin devam edeceğini belirtti.

Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü ise “Türk Milleti’nin en güzel, en zarif ve en temiz sanat dolu duygularının dışa vurulması olan Türk Sanat Müziği’nin en nadide eserlerini burada çok değerli sanatçılarımızdan dinleme fırsatı bulduk. Çok güzel ve sanat dolu bir gece yaşadık. Buna vesile olan başta Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanımıza, Şarköy Kültür ve Sanat Derneği başkanımıza ve üyelerine şükranlarımı iletmek istiyorum.” görüşlerine yer verdi.

Grup, 13 Kasım Pazar günü Şarköy, Mürefte ve Uçmakdere bölgelerindeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek, akşam saatlerinde Tekirdağ üzerinden Yunanistan’a döndü.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu