Anasayfa

27-01-2026
Keçi ve koyun çiçeği hastalığıyla ilgili üst düzey toplantı
Başbakan Kiriakos Miçotakis’in katılımıyla Maksimu Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, keçi ve koyunlarda görülen çiçek hastalığıyla mücadele kapsamında alınacak önlemler ele alındı.
27 Ocak 2026 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in katılımıyla Maksimu Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, keçi ve koyunlarda görülen çiçek hastalığıyla mücadele kapsamında alınacak önlemler ele alındı.

Yunanistan’da keçi ve koyunlarda görülen çiçek hastalığına karşı yürütülen mücadele kapsamında, Başbakan Miçotakis’le birlikte eyalet başkanlarının katılımıyla Maksimu Sarayı’nda bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, hastalığın yayılmasının önlenmesine yönelik izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Toplantıda, biyogüvenlik önlemlerinin eksiksiz ve tavizsiz şekilde uygulanmasının zorunlu olduğu konusunda ortak bir görüş birliğine varıldığı belirtildi. Uzmanların görüşleri doğrultusunda, hastalığın tamamen ortadan kaldırılabilmesi için tutarlılık, kurumlar arası iş birliği ve ortak bir stratejinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Yetkililer, alınacak önlemlerle hayvancılığın, üreticilerin ve tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin korunmasının hedeflendiğini ifade etti. Bu kapsamda, salgınla mücadelenin bilimsel veriler ışığında yürütülmesinin altı çizildi.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, kendi bölgesinin, diğer bölgeler ve ilgili kurumlarla tam koordinasyon içinde sürecin ön saflarında yer almaya devam edeceğini belirti. Açıklamada, herkesin ortak hedefinin bu zorlu süreci sorumluluk, ciddiyet ve bilime saygı çerçevesinde geride bırakmak olduğu kaydedildi.

Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi