Anasayfa

28-01-2026
Son ankette YDP birinci, PASOK ikinci, Özgürlük Seyri geriliyor
Ülke genelinde yapılan yeni bir kamuoyu yoklamasına göre, iktidardaki Yeni Demokrasi partisi yüzde 26,7 oy oranıyla ilk sıradaki yerini koruyor.
28 Ocak 2026 Çarşamba

Ülke genelinde yapılan yeni bir kamuoyu yoklamasına göre, iktidardaki Yeni Demokrasi partisi yüzde 26,7 oy oranıyla ilk sıradaki yerini koruyor.

Interview kamuoyu araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen ankette, PASOK ikinci sırada yer alırken, Özgürlük Seyri Partisinin oranında düşüş dikkat çekti.

Anket sonuçlarına göre partilerin oy oranları şöyle oluştu:
Yeni Demokrasi: %26,7
PASOK: %12,1
Özgürlük Seyri: %6,3
Yunan Çözümü: %5,4
Yunanistan Komünist Partisi (KKE): %5,0
MeRA25: %3,5
Mantığın Sesi: %3,4
SİRİZA: %3,0
Demokrasi Hareketi: %2,7
NİKİ: %2,0
Yeni Sol Partisi: %1,0
Diğer partiler: %11,4

Özellikle “diğer partiler” kategorisinin yüksek oranı, seçmenlerin geleneksel siyasi seçeneklerden giderek uzaklaştığının önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

“Ülkeyi yönetme konusunda en çok kime güveniyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlara göre, Miçotakis yüzde 31,7, Hiç kimse yüzde 31,2, Nikos Andrulakis yüzde 9,7, Zoi Konstantopulu yüzde 6,6, Kiriakos Velopulos yüzde 5,1 oranında tercih edildi.

Ankette siyasi parti kuracağını açıklayan Maria Karistianu ile ilgili olarak da sorular yer aldı. Katılımcıların yüzde 37’si Karistianu’nun partisine oy verebileceğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 70’i ise Karistianu’nun siyasete “hazır değil veya çok az hazır” olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 27’si “oldukça veya çok hazır” değerlendirmesi yaptı.

Varsayımsal bir senaryoda Miçotakis’i yenebilecek isim sorulduğunda yüzde 53 “hiçbiri” yanıtını verirken, yüzde 34 Karistianu, yüzde 13 ise Çipras dedi.



Haberler


Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar 10 Haziran’da başlıyor

Kır Koşusu 36. yılında

Her iki kişiden biri bu yaz tatil yapmıyor

İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran Cuma günü

Predator skandalında yeni açıklama: “Biz sadece teknoloji satıyoruz”

OECD heyeti demografi çalışmaları için Dedeağaç’ta

Kozlubekir Belediyesinde Çocuk Festivali etkinlinliği

Axios: Trump ile Netanyahu arasında sert telefon görüşmesi

PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği