Anasayfa

29-01-2026
TİKA ve YTB’den 29 Ocak paylaşımı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB), Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü nedeniyle birer paylaşım yaptı.
29 Ocak 2026 Perşembe

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB), Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü nedeniyle birer paylaşım yaptı.

YTB’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Batı Trakya Türklerinin kimliklerine yönelik saldırılara karşı hak arama mücadelesini simgeleyen 29 Ocak Batı Trakya Türkleri Milli Direniş Günü’nün yıl dönümünde başta Dr. Sadık Ahmet olmak üzere hayatını kaybeden soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” YTB’nin paylaşımında ayrıca 29 Ocaklarla ilgili olarak hazırlanan bir kısa videoya da yer verildi.

Türk İşbirliği ve Koordinason Ajansı (TİKA) tarafından yapılan paylaşımda ise “29 Ocak Batı Trakya Türkleri Milli Direniş Günü vesilesiyle, kimlik mücadelesinde ve haklı davalarında her zaman soydaşlarımızın yanlarında olduğumuzu yineliyor; başta merhum Dr. Sadık Ahmet olmak üzere bu uğurda bedel ödeyen tüm soydaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” denildi.


Haberler


Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi

IEA Başkanı Birol’dan uyarı: Avrupa’nın jet yakıtı 6 hafta yeter

AB Komisyonu: Yunan polisinin geri itmelerde maskeli göçmenleri kullandığı iddiaları soruşturulmalı

Zeybek: İtfaiyede personel yetersizliği ciddi risk oluşturuyor

Batı Trakya Türk kurumlarından Türkiye’deki okul saldırılarına taziye

BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin hayatını kaybetti

Necmettin Kahya: “Yolun sahibi devlet değil, canlardır”

Batı Trakya Türklerinin sorunları TRT World’de: “Lozan’a İhanet”