Anasayfa

15-11-2016
İsrail'de hoparlörden ezanın yasaklanması isteniyor
İsrail, ezan sesinden gelen şikayetler üzerine, hoparlörden ezan okunmasını yasaklamayı öngören bir tasarıyı hayata geçirmeyi planlıyor.
15 Kasım 2016 Salı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun da tasarıyı desteklediği belirtildi. Başbakanlık yetkilileri, hoparlörlerden gelen yüksek ezan sesinden Hrıstiyanlar, Yahudiler ve hatta bazı Müslümanların da defalarca şikayet ettiğini iddia ediyor.

Tasarının yasalaşması için mecliste 3 oturumda tartışılması gerekiyor. Tasarıyı gündeme getirenler insanların artık günümüzde erken uyanmak için ezan yerine alarm kullandığını savunuyor.

Sosyal demokrat parti Meretz Partisi ise tasarının popülist ve ırkçı olduğu görüşünde. Meretz Partisi bu tasarıyla camileri sorun haline getirerek Müslüman karşıtlığına yol açılmasının amaçladığını belirtti.

Haberler


Dar gelirli hanelere aylık gıda desteği

SİRİZA’dan hükümete Tempi tepkisi

KYSSEA’dan dev silahlanma kararı

Gümülcine’deki tarımsal konferansın açılışını Andrianos yapacak

Hastanelere gidecek 3,5 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

Gümülcine–Yanıköy yolunda geçici çözüm: Alternatif yol çalışmaları başladı

Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor