Anasayfa

03-02-2026
Doğu Makedonya–Trakya Eyaletinde KOBİ’ler için iş birliği görüşmesi
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Yunanistan Esnaf, Zanaatkar ve Tüccarlar Konfederasyonu (GSEVEE) Başkanı Yorgos Kavvathas ve bölgedeki meslek kuruluşlarının temsilcileriyle Gümülcine’de bir araya geldi.
3 Şubat 2026 Salı

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Yunanistan Esnaf, Zanaatkar ve Tüccarlar Konfederasyonu (GSEVEE) Başkanı Yorgos Kavvathas ve bölgedeki meslek kuruluşlarının temsilcileriyle Gümülcine’de bir araya geldi.

Gümülcine’deki eyalet başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesine yönelik iş birliği olanakları ele alındı. Görüşmede, Eyalet ile GSEVEE’ye bağlı Küçük İşletmeler Enstitüsü (IME GSEVEE) arasında KOBİ’lere yönelik destek programlarının hayata geçirilmesi konusu değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, bölgenin ekonomik sorunları ve bu sorunların girişimcilik üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Topsidis, yönetim olarak girişimciliği desteklemek amacıyla ESPA programları, yenilikçilik, dışa açılma ve insan kaynağına yatırım gibi alanlarda yürütülen çalışmalara dikkat çekti.

Taraflar, bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarına uygun, somut sonuçlar üretecek iş birliklerinin önemine vurgu yaptı.

Haberler


PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı