Anasayfa

15-11-2016
Ege'de 60 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı
Pigou İnussa adasına bırakılan 35 kaçak ile Leros adası yakınlarında lastik bottaki 25 kaçak, sahil güvenlik ekibi ve Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) üyeleri tarafından kurtarıldı.
15 Kasım 2016 Salı

Geçen 13 Kasım Pazar günü Bodrum'dan 8 metrelik lastik bota binen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kaçak, yasa dışı yollardan Leros adasına geçmek üzere denize açıldı. Leros adası yakınlarında kaçakların bulunduğu bot delindi ve kaçakların bir bölümü denize düştü. Suda can yelekleriyle yaşam mücadelesi veren kaçakları fark eden balıkçıların ihbarı üzerine, Leros ve Kilimli (Kalimnos) adalarından Yunan sahil güvenlik ekibi bölgeye gönderildi. Arama-kurtarma çalışmalarına sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun sonunda 25 kaçak kurtarıldı.

KAYALIKLARA BIRAKILMIŞLAR

Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar karaya çıkartılmak üzere götürülürken, insan kaçakçıları tarafından daha önce Pigou İnussa adasına bırakıldıkları belirlenen 30 kaçak da tesadüfen fark edildi. Bir süre önce insan kaçakçıları tarafından silah zoruyla tamamen kayalık olan adaya bırakıldıkları belirtilen 30 kaçak kurtarıldı. Kaçakların başlarına silah dayanarak bottan kayalıklara indirilme anlarının yine kaçaklar tarafından cep telefonuyla görüntülendiği ortaya çıktı. Kurtarılan 60 kaçak, Kilimli ve İstanköy (Kos) adalarına götürüldü.

Haberler


TRT World Forum 2025 yarın İstanbul’da başlıyor

Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”

Karpuz rozetine soruşturma

Rodop ilinde çiftçiler eyleme hazırlanıyor

Tayinli müftü naipleri değiştirildi

Zeybek, Zeynelli köyündeki OPEKEPE mağdurlarının sorununu meclise taşıdı

Atina’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı kutlandı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor