Anasayfa

04-02-2026
Emniyetten dolandırıcılık uyarısı
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları trafik cezası adı altında gönderilen yeni bir dolandırıcılık yöntemi konusunda uyardı.
4 Şubat 2026 Çarşamba

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları trafik cezası adı altında gönderilen yeni bir dolandırıcılık yöntemi konusunda uyardı.

Son günlerde cep telefonlarına gönderilen SMS’lerle, sürücülere sözde hız sınırı ihlali nedeniyle ceza kesildiği bildiriliyor. Mesajlarda, küçük bir tutarın acilen ödenmesi gerektiği belirtilerek, sahte ödeme platformlarına yönlendiren bağlantılar yer alıyor.

Yetkililer, bu mesajların gerçek dışı olduğunu, içeriklerinde çok sayıda yazım ve anlam hatası bulunduğunu vurguladı.

Vatandaşlardan bu tür mesajlara yanıt vermemeleri, bağlantılara tıklamamaları, kişisel ya da banka bilgilerini paylaşmamaları istendi. Mesajların dikkate alınmadan silinmesi tavsiye edildi.

Açıklamada, bağlantıya tıklayan veya bilgilerini paylaşan kişilerin ise vakit kaybetmeden bankalarıyla iletişime geçmeleri ve durumu emniyet birimlerine bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Haberler


PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı