Anasayfa

05-02-2026
GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu
Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) Başkanı Yannis Panagopulos’un banka hesaplarının, zimmetine para geçirme şüphesi kapsamınd dondurulduğu bildirildi.
5 Şubat 2026 Perşembe

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) Başkanı Yannis Panagopulos’un banka hesaplarının, zimmetine para geçirme şüphesi kapsamınd dondurulduğu bildirildi.

Basında yer alan haberlere göre, Kara Para Aklama ile Mücadele Birimi, Panagopulos’un eğitim programları için sağlanan fonlara ilişkin mali işlemlerini inceleme altına aldı. Savcılık kararıyla Panagopulos’un banka hesapları dondurulurken, kendisine ait bir taşınmaz hakkında da tedbir kararı uygulandı.

Aynı zamanda üç mesleki eğitim merkezinde başkanlık görevini de yürüten Panagopulos hakkında "zimmete para geçirme, yasa dışı faaliyetlerden elde edilen paranın aklanması" iddialarıyla soruşturma başlatıldığı ileri sürüldü.

Soruşturma kapsamında, 2022–2025 döneminde Avrupa Birliği ve ulusal kaynaklardan eğitim programları için sağlanan yaklaşık 73 milyon euronun incelendiği, aynı dosya çerçevesinde altı kişi ve altı şirketin de mercek altına alındığı belirtildi.

Haberler


Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu

Kireççiler köyündeki posta sorununa tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a azınlık eğitimi tepkisi

Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki